Telemach fondacija dodjeljuje grantove u oblasti obrazovanja i ekologije

28.04.2022. 13:13 / Izvor: Akta.ba
telemach

Telemach fondacija prezentovala je danas predstavnicima medija i nevladinih organizacija svoj novi program regionalnih grantova.

Telemach fondacija prezentovala je danas predstavnicima medija i nevladinih organizacija svoj novi program regionalnih grantova kao poseban vid podrške lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini. Program je prvenstveno namijenjen finansiranju obrazovnih projekata, te projekata brige o okolišu u manjim lokalnim zajednicama, kojima su ovakvi izvori podrške limitirani. Program regionalnih grantova značajan je iskorak u segmentu korporativne filantropije kako za Telemach fondaciju, tako i za bosanskohercegovačko tržište u cjelini.  

"Lidersku uloga u poslovnom svijetu, prvenstveno kroz inovativan pristup i vrhunski kvalitet usluga koje nudimo, nastojimo prenijeti i na područje korporativne filantropije i djelovanja prema lokalnim zajednicama u kojima smo prisutni.  Naš program regionalnih grantova, koji danas najavljujemo, ima za cilj da putem odobrenih grantova koji su strateški usmjereni, pravimo velike promjene u lokalnim zajednicama kojima su izvori finansiranja, posebno kada su u pitanju projekti edukacije i brige o okolišu, teško dostupni", istakla je Hajdi Mostić, predsjednica UO Telemach fondacije i članica Uprave Telemach BH te naglasila da će korisnici grantova osim finansijske pomoći imati i stručnu pomoć od strane Telemach fondacije kako bi svoje projekte što uspješnije implementirali .

"Kreirali smo jedinstven program i platformu podrške lokalnim zajednicama koje će moći kandidovati lokalne edukacijske i okolišne projekte čija je namjera poboljšanje uslova života u ovim zajednicama. Naš stručni žiri, kojeg čine istaknuti aktivisti iz različitih sfera društvenog djelovanja odabrat će minimalno 10 najuspješnijih projekata, koje ćemo podržati i čiju ćemo implementaciju pratiti tokom ove godine", istakla je Maja Tursunović, direktorica Telemach fondacije.

Selekciju projekata vršit će stručni žiri u sastavu: 

Hajdi Mostić, predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije

Vesna Bajsanski-Agić, izvršna direktorica Fondacije Mozaik

Ivana Erić, novinarka N1 televizije

Vedran Šimunović, direktor Intera tehnološkog parka 

Maida Bilal, direktorica Fondacije Krug života Kruščica

Kristina Šešlija,  aktivistica sa dugogodišnjim iskustvom u vođenju nevladinih 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti