Zatvaranje privremenog prihvatnog centra Miral

29.04.2022. 13:21 / Izvor: Akta.ba
migranti

Izvršeno izmještanje migranata iz privremenog prihvatnog centra "Miral" u privremeni prihvatni centar "Lipa" u cilju njegovog zatvaranja.

Na zahtjev Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, dana 28.04.2022. godine, Služba za poslove sa strancima je uz asistenciju MUP-a Unsko-sanskog kantona i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Herecegovine izvršila izmještanje migranata iz privremenog prihvatnog centra "Miral" u privremeni prihvatni centar "Lipa" u cilju njegovog zatvaranja.

"Iz privremenog prihvatnog centra "Miral" izmješteno je 170 migranta u privremeni prihvatni centar "Lipa" gdje im je pružena medicinska pomoć, izvršena identifikacija i registracija istih, te su im obezbjeđeni svi neophodni uslovi za smještaj", saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima. 

migranti

Također, inspektori Službe za poslove sa strancima su na području Unsko-sanskog kantona proveli akciju izmještanja migranata koji borave u napuštenim objektima i u naseljenim mjestima. Riječ je o lokalitetima Vedro polje, Privilica, Bakšaiš i Luke. Tom prilikom pronađeno je 64 migranata koji su izmješteni u privremeni prihvatni centar "Lipa".

Trenutno u svim privremenim prihvatnim centrima u Bosni Hercegovini smješteno je oko 2000 migranata dok ih oko 300 boravi izvan privremenih prihvatnih centara.

"Provedena aktivnost je nastavak kontinuiranih operativnih akivnosti Službe za poslove sa strancima u cilju što boljeg upravljanja migracijskim procesima", naveli su. 

 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti