Nadzorni odbor Ginexa odgodio postupanje prema odluci Vlade FBiH

30.04.2022. 08:32 / Izvor: Fena
ginex goražde

Nadzorni odbor kompanije UNIS Ginex u petak naveče je izdao obavijest da se odgađa postupanje prema današnjoj odluci Vlade FBiH.

Nadzorni odbor kompanije UNIS  Ginex u petak naveče je izdao obavijest da se odgađa postupanje prema današnjoj odluci Vlade FBiH o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru za donošenje odluke o razrješenju dužnosti članova uprave Društva, dok se ne obave razgovori sa sindikatom i Federalnim ministarstvom energije, rudarstva i industrije, a s ciljem postizanja kompromisa.

Takođe, iz istog razloga, odgođeno je i postupanje prema odluci Vlade FBiH za davanje prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva UNIS Ginex,  za imenovanje vršilaca dužnosti članova Uprave društva, koja je takođe donesena na današnjoj sjednici.  

U obavijesti koju je radnicima saopćila direktorica Munevera Fočo,  navedeno je da se razgovori očekuju krajem sljedeće sedmice.

Radnici koji su i dalje proteststovali u krugu kompanije pozdravili su ovaj potez, ali ne odustaju od zahtjeva za poništenje odluke o smjeni uprave na čelu sa direktoricom Muneverom Fočo.

Članovi Nadzornog odbora su uz intervenciju obezbjeđenja, kasno naveče su uspjeli napustiti zgradu uprave.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti