Vlada FBiH dodijelila milion KM Aerodromu Mostar

13.05.2022. 07:32 / Izvor: Akta.ba
aerodrom mostar

Za unaprjeđenje avio-prometa Federacije BiH - JP Aerodrom Mostar d.o.o. Aerodromu Mostar odobreno 1.000.000 KM.

 Federalno ministarstvo prometa i komunikacija je predložilo, a Vlada Federacije BiH jučer na sjednici usvojila program utroška sredstava tekućeg transfera Budžeta FBiH za 2022. za unaprjeđenje avio-prometa Federacije BiH - JP Aerodrom Mostar d.o.o. kojim je Aerodromu Mostar odobreno 1.000.000 KM.

"Resorno federalno ministarstvo je zaduženo da vrši kontinuiran nadzor utroška sredstava, te da sa Aerodromom Mostar potpiše ugovor kojim će biti uređeni način prenosa sredstava, provedba postupka javne nabavke i izvještavanje o utrošenim sredstvima", rekli su iz Vlade FBiH. 

Aerodrom je dužan o utrošku sredstava kvartalno izvještavati Federalno ministarstvo, te nakon utroška, a najkasnije do 28. februara 2023., sačiniti ukupne izvještaje o utrošenim sredstvima transfera i dostaviti ih Ministarstvu zajedno sa odlukama nadzornih odbora o njihovom usvajanju, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti