Turistička ponuda Sarajeva i BiH bit će prezentirana na malezijskom tržištu

14.05.2022. 08:19 / Izvor: Akta.ba
turistička zajednica

Turistička zajednica Kantona Sarajevo Visit Sarajevo, koju je predvodio predsjednik Kenan Magoda, ugostila je visoku delegaciju Islamskog turističkog centra Malezije.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo Visit Sarajevo, koju je predvodio predsjednik Kenan Magoda, ugostila je visoku delegaciju Islamskog turističkog centra Malezije, koja djeluje pri Ministarstvu turizma.

"Nakon uspješnog nastupa na Sarajevo Business Forumu, malezijskoj delegaciji koju je predvodio generalni direktor Islamic Tourism Centra Mohd Razip Hassan, prezentirali smo aktivnosti Turističke zajednice KS i turističku ponudu i potencijale Kantona Sarajevo", navode iz Turističke zajednice KS. 

Kako naglašavaju u saopćenju za javnost, razmijenili su iskustva o načinu promocije destinacije u svijetu, te dogovorili intenzivnu saradnju u predstojećem periodu uz unaprijeđene pristupe promociji nakon globalne pandemijske pauze.

"Iskustvo Malezije u promociji je od velikog značaja, obzirom da je riječ o destinaciji koja je u posljednjih 25 godina uspjela dostići broj od 25 miliona turista na godišnjem nivou", naglašeno je.

magoda

Predstavnici delegacije iz Malezije su, tom prilikom, uputili poziv Turističkoj zajednici KS za učešće i prezentaciju Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine na njihovoj godišnjoj konferenciji koja će biti održana u oktobru ove godine.

Predsjednik Turističke zajednice KS Kenan Magoda naglasio je da je Sarajevo, sa svojim dinamičnim ljetnim i zimskim sezonama i uz sve sadržaje koje može ponuditi, idealna destinacija za goste iz Malezije te da je poziv za takvo predstavljanje došao u pravi trenutak.

Osim predstavljanja na konferenciji, dogovorena je i posjeta malezijskih tour operatera i novinara Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

Predstavnici malezijskog turizma ponudili su svaku moguću pomoć u promociji, kako u Maleziji tako i šire u jugoistočnoj Aziji, zaključivši kako su Sarajevo i BiH, sa prirodnim ljepotama, ali i kulturnim nasljeđem, definitivno destinacija vrijedna pažnje.

"Napravili smo značajan korak u saradnji sa tim izuzetno bitnim tržištem, nastavljamo intenzivno provoditi aktivnosti na razvoju turizma i kvalitetnoj promociji koja će nam osigurati povećanje turističkog prometa i uspješnu sezonu", saopoćeno je iz Turističke zajednice KS. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti