Uskoro tender za predkvalifikaciju izvođača radova za tunel Prenj

26.05.2022. 07:42 / Izvor: Akta.ba
tunl prenj

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić razgovarao je jučer s delegacijom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), na čelu s direktoricom za održivu infrastrukturu ove finansijske institucije.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić razgovarao je jučer s delegacijom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), na čelu s direktoricom za održivu infrastrukturu ove finansijske institucije za Evropu Susan Goeransson.

Razgovor je bio posvećen prioritetnim infrastrukturnim projektima za Federaciju BiH. Posebno je bilo riječi o ključnim dionicama autoceste na Koridoru Vc, tunelu Prenj i Mostar sjever - Mostar jug, te poduzetim aktivnostima na ubrzanju izgradnje autoceste.

Na sastanku je zaključeno da, kako bi realizacija zahtjevnog projekta tunela Prenj krenula što prije, u najkraćem roku će biti raspisan tender za prekvalifikaciju za izvođača radova na ovom velikom infrastrukturnom projektu.

Također, zaokruženo je i finansiranje dionice Mostar sjever - Mostar jug, potvrđeno je na sastanku.

Danas je, također, razgovarano i o drugim projektima u kojima može biti ostvarena saradnja Vlade FBiH i EBRD-a, kao što su energetska efikasnost, željeznice i upravljanje otpadom.

Sastanku, održanom u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, u sklupu delegacije EBRD-a je prisustvovala i direktorica za BiH Manuela Naessl, a u razgovorima je učestvovao i direktor JP Autoceste Federacije BiH Elmedin Voloder - saopćeno je iz Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti