Počela velika akcija čišćenja na općini Ilidža

30.05.2022. 12:32 / Izvor: Akta.ba
Čišćenje

Velika koordinirana akcija čišćenja počela je danas na području općine Ilidža, a trajat će do 3. juna ove godine.

Velika koordinirana akcija čišćenja počela je danas na području općine Ilidža, a trajat će do 3. juna ove godine.

Prema planu Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Općine Ilidža, KJKP Park, KJKP Rad, KJKP ViK, KJU za zaštićena prirodna područja Sarajevo, KJKP Pokop, KJKP GRAS, JP Ilidža i Vatrogasnog društva Ilidža akcija čišćenja odvijat će se u svih 16 mjesnih zajednica spomenute općine.

Neposredno prije početka akcije, koja je krenula iz Mjesne zajednice Hrasnica I, od nekadašnje fabrike Famos, resorni ministar Enver Hadžiahmetović, obratio se svima koji učestvuju u čišćenju Ilidže u narednim danima, uz želje za sretan rad i da sve protekne bez bilo kakvih komplikacija ili povreda.

Prvog dana akcije, u kojoj je pored velikog broja radnika angažovan i priličan broj mašina i mehanizacije, čistit će se mjesne zajednice Hrasnica I, Hrasnica II i Sokolović Kolonija, a već od utorka radnici angažovani na čišćenju bit će raspoređeni u Lužanima, Butmiru i Donjem Kotorcu.

Iz nadležnog ministarstva koje koordinira akcija apelovali su još jednom na građane da se u skladu s planom čišćenja odlože kabasti otpad na već poznate lokacije, i to isključivo na ustaljenim lokacijama za odlaganje kabastog otpada na dan kada se akcija čišćenja bude odvijala u mjesnim zajednicama kojima pripadaju.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti