Hadžiahmetović: Nema poskupljenja vode, subvencija za plin možda od jeseni

02.06.2022. 12:15 / Izvor: Akta.ba
Enver Hadžiahmetović

Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, Enver Hadžiahmetović sa sjednice Vlade ovog kantona kazao je da do kraja godine neće biti poskupljenja vode te je govorio i o mogućim subvencijama za plin.

Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, Enver Hadžiahmetović za N1 sa sjednice Vlade ovog kantona kazao je da do kraja godine neće biti poskupljenja vode te je govorio i o mogućim subvencijama za plin.

"Pojedine informacije da će voda u Kantonu Sarajevo su netačne. Voda do kraja godine neće poskupiti", kazao je za N1 Hadžiahmetović.

Hadžiahmetović je za naš portal odgovorio i na pitanja koja se učestalo postavlja u glavnom gradu a odnosi se na subvencionisanje plina koji je sve skuplji.

"Što se tiče subvencija za plin, one neće biti do početka nove grijne sezone jer se sada ovaj energent ne koristi u velikim količinama. Tada ćemo napraviti analize i uvidjeti naše finansijske mogućnosti te ćemo odluku tada proslijediti Vladi KS koja će donijeti konačnu riječ o davanju subvencija", pojasnio je ministar Hadžiahmetović.

Iako je grijna sezona tek od oktobra i da cijena plin utječe na sarajevske Toplane, a uzimajući u obzir najave da bi plin od 1. jula trebao biti skuplji za dodatnih 15 posto, interesovalo nas je zašto sa subvencijama čekati tek jesen, Hadžiahmetović je kazao sljedeće:

"Imate puno energenata, imate vodu, struju. Mi kada bi sve subvencionisali mi bi bili socijalna Vlada", istakao je Hadžiahmetović.

Hoće li i na koji način Vlada KS pomoći građanima u ovom sve većem valu poskupljenja plina tokom ove godine, saznat ćemo tek početkom jeseni.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti