Ministarstvo komunalne privrede u KS subvencionira gasne priključke

08.06.2022. 09:44 / Izvor: Akta.ba
Enver Hadžiahmetović

Potpisan Sporazum o saradnji na realizaciji projekta "Subvencioniranje gasnih priključaka na postojeću infrastrukturu Sarajevogasa".

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović i direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Sarajevogas d.o.o. Sarajevo Edis Baković potpisali su 19. maja 2022. godine Sporazum o saradnji na realizaciji projekta "Subvencioniranje gasnih priključaka na postojeću infrastrukturu Sarajevogasa". 

Ministarstvo je za realizaciju ovog projekta izdvojilo sredstva u iznosu od 240.000 KM, od čega će za subvencioniranje troškova izgradnje novih priključaka individualnih stambenih objekata na distributivnu gasnu mrežu biti izdvojeno 200.000 KM, a za subvencioniranje troškova izgradnje novih priključaka individualnih stambenih objekata na distributivnu gasnu mrežu 40.000 KM.  

Cilj projekta je zaštita poboljšanja kvaliteta zraka u Kantonu Sarajevo. 

Javni poziv za izbor korisnika subvencioniranja troškova izgradnje novih priključaka stambenih objekata na distributivnu gasnu mrežu bit će objavljen sutra /srijeda/, 8. juna 2022. godine, na web stranici Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS i u dnevnom listu “Oslobođenje”. 

U okviru ovog projekta planirana je izgradnja novih priključaka za gas za individualne objekte, stambene jedinice u objektima kolektivnog stanovanja gdje postoji priključak za gas i za stambene jedinice u objektima kolektivnog stanovanja gdje ne postoji priključak za gas.  

Maksimalan iznos subvencioniranja troškova izgradnje novih priključaka po stambenoj jedinici je 1.000 KM bez PDV-a. 

Troškovi izgradnje gasnog priključka uključuju materijal i radove za izgradnju priključka i nabavku i ugradnju regulaciono-mjernog seta. 

Prednost za subvencioniranje imat će kandidati sa većim brojem bodova na javnom pozivu. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti