Rudo: U planu otvaranje fabrike alata za proizvodnju plastike

10.06.2022. 08:56 / Izvor: SRNA
rudo

U opštini Rudo u planu je otvaranje fabrike koja bi se bavila proizvodnjom alata za plastiku, te dovođenja firme "Vendom" iz Laktaša, čija je djelatnost proizvodnja podzemnih i nadzemnih kontejnera za otpad

U opštini Rudo u planu je otvaranje fabrike koja bi se bavila proizvodnjom alata za plastiku, te dovođenja firme "Vendom" iz Laktaša, čija je djelatnost proizvodnja podzemnih i nadzemnih kontejnera za otpad, izjavio je načelnik opštine Dragoljub Bogdanović.

"Vlada Republike Srpske je na našu molbu prodala devastiranu fabriku auto-djelova u Rudom preduzetniku koji ima u planu da zaposli 100 radnika. Bili smo na razgovoru kod predsjednika Vlade i on je obećao da će pomoći da se otvori firma koja se bavi proizvodnjom alata za plastiku", pojasnio je Bogdanović.

Prema njegovim riječima, opštinsko rukovodstvo se trudi da spriječi odlazak ljudi sa ovog područja.

"Rudo ima sreću što su sela relativno jaka", istakao je Bogdanović.

On je dodao da subvencije za poljoprivredu iznose više od 200.000 KM, najviše za proizvodnju i preradu mlijeka, maline, višnje, jabuke, ko god šta proizvede, a podijeljena su i 54 plastenika vrijedna više od 150.000 KM.

Bogdanović je naveo da su im u planu i dva infrastrukturna projekta, te napomenuo da su od Vlade tražili pomoć, a odnosi se na novi put Rudo-Mioče, dužine oko 5,5 kilometara koji bi išao kuda je nekada išla željeznička trasa.

Njegovom izgradnjom izbjegao bi se prelazak rijeke Lim i ulazak u Srbiju, rekao je Bogdanović i dodao da nema imovinskih problema za njegovu izgradnju, jer je zemljište opštinsko.

Od Vlade su tražili da im pomogne i u asfaltiranju puta prema Zlatiboru, Štrpci-Jablanica-Zlatibor.

"Mi smo taj put u dužini od pet kilometara prokopali, uz pomoć opštine Čajetina, jer imamo potpisan memorandum o saradnji. Njime bi se skratio put prema Zlatiboru, za 50 kilometara", naveo je Bogdanović

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti