Grad Gračanica finansira projekte 32 nevladine i omladinske organizacije

13.06.2022. 16:16 / Izvor: Akta.ba
Gračanica

Gradonačelnik Gračanice Nusret Helić u petak je potpisao ugovore sa 32 nevladine i omladinske organizacije za finansiranje projekata po Javnom pozivu.

Gradonačelnik Gračanice Nusret Helić u petak je potpisao ugovore sa 32 nevladine i omladinske organizacije za finansiranje projekata po Javnom pozivu.

Ukupni planirani iznos finansiranja projekata je preko 40.000,00 KM od toga 28.600 KM za projekte nevladinih udruženja i 12.500 KM za omladinske organizacije.

"I ove, kao i svake godine smo se opredijelili da podržimo projekte svih nevladinih i omladinskih organizacija koja su ispunjavala uslove Javnog poziva. Radi se o projektima koji se odnose na kulturu i zabavu, poduzetništvo a ono što je dobro jeste  da ti projekti podrazumijevaju i edukaciju a što će biti korisno u našoj lokalnoj zajednici. Nastojali smo da odobrimo sredstva svim nevladinim i omladinskim organizacijama, svjesni smo da nekima to neće biti dovoljno za predviđene aktivnosti ali dajući podršku, želimo da se aktivira što veći broj nevladinih organizacija i da tako obogate kulturno-zabavni i edukativni sadržaj na području našeg grada. Ovo nam je ujedno prilika da se pripremimo za predstojeći kulturno-zabavni sadržaj "Ljetne večeri pod lipama Gračanice" ", kazao je gradonačelnik Helić.

Svoju zahvalnost nisu krili ni predstavnici udruženja, zahvalili su se gradonačelniku i Gradskoj upravi na podršci te istakli da ovakav način pomoći doprinosi poduzetništvu žena, aktivizmu mladih ali i njegovanju tradicije i kulture u gradu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti