Grčka kompanija najavila povećanje investicija u Republici Srpskoj

15.06.2022. 13:42 / Izvor: Akta.ba
solun sastanak

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Solunu sa direktorom kompanije Alumil Jorgosom Milonasom.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, u okviru višednevne posjete Grčkoj, razgovarao je danas u Solunu sa direktorom kompanije "Alumil" Jorgosom Milonasom, koja posluje i u Republici Srpskoj. 

Na sastanku je razgovarano o poslovnim planovima ove firme, koja se bavi izradom proizvoda od aluminijuma visokog kvaliteta, pri čemu je direktor Milonas, najavio dalje povaćenje investicija i proširenje proizvodnje u pogonima "Alumila" u Republici Srpskoj.

Premijer Višković predstavio je komparativne prednosti ulaganja u Republici Srpskoj, kao i sve vidove podrške i podsticaja koje Vlada Republike Srpske pruža investitorima.

Višković je istakao je povoljne poreske stope prilikom investiranja, povoljnu cijenu električne energije u odnosu na okruženje, te niz mjera koje su, zajedno sa poslovnom zajednicom, kreirali radi lakšeg prevazilaženja posljedica virusa korona i inflacije. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti