Ministar za ljudska prava potrošio 25.500 KM na ime reprezentacije

20.06.2022. 12:24 / Izvor: Akta.ba
lučić

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Miloš Lučić potrošio je više od 25.500 KM na ime reprezentacije u 2020. godini

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Miloš Lučić potrošio je više od 25.500 KM na ime reprezentacije u 2020. godini, navedeno je u odgovor na zastupničko pitanje Mirjane Marinković-Lepić o utrošku novca za reprezentaciju Ministarstva stigao je u Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine nakon skoro godinu.

Između ostalog, Lučić je potrošio 170 KM na piće u hotelu u Bosanskoj Dubici, dok je sa 819 KM platio sastanak povodom godišnjice potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, praznika koji se obilježava u entitetu RS.

Kako je vidljivo iz tabele, ministar je novac iz budžeta namijenjen za ugostiteljske usluge trošio uglavnom na radne sastanke koje je održavao mahom s predstavnicima općina i drugih institucija iz RS-a.

Kao učesnici nekih sastanaka zbog kojih je nastalo i po 250 KM troškova navedeni su samo "poslovni partneri", bez preciziranja o kome je riječ, javlja Faktor.

Među 114 stavki koje je “ostvario” ministar, Lučić je potrošio i 92 KM na sastanku sa šefom kabineta Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, za doručak u hotelu u Banjoj Luci oko 30 KM, platio je 50 KM goriva za putovanje u Bosansku Dubicu mada su troškovi goriva posebna stavka u budžetu, dok je za izradu novogodišnjih čestitki izdvojeno 350 KM, a za kožne mape sa utisnutim grbom BiH i nazivom ministarstva 6.859 KM.​

miloš lučić troškovi

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti