Objavljen javni poziv za učešće u projektu Sarajevo City Card

22.06.2022. 09:58 / Izvor: Akta.ba
sarajevo card

Turistička zajednice Kantona Sarajevo raspisala je javni poziv za izbor partnera za učeše u projektu "Sarajevo city card".

Turistička zajednice Kantona Sarajevo raspisala je javni poziv za izbor partnera za učeše u projektu "Sarajevo City Card". 

"Predmet ovog Javnog poziva je izbor partnera na projektu implementacije integralnog informacionog sistema "Sarajevo City Card" kojim se daje doprinos centralizaciji ukupne turističke ponude Kantona Sarajevo, sa ciljem unapređenja atraktivnosti i konkurentnosti Sarajeva kao turističke destinacije, pružajući posjetiteljima digitalno iskustvo koje će uštedjeti vrijeme i novac, dati mogućnosti posjete više mjesta, atrakcija i doživljaja", navedeno je u javnom pozivu. 

Izabrani partneri će biti uključeni u pakete usluga koje će kroz Sarajevo City Card biti dostupne posjetiteljima, kao i građanima Kantona Sarajevo.

Da podsjetimo,projekat "Sarajevo City Card" jedan je od koraka ka digitalizaciji turističkog sektora u BiH, a predstavlja i potencijal za daljnji razvoj i unapređenje turizma u BiH.

Na platfromi turistima će biti na raspolaganju kartica putem koje će moći koristiti niz usluga i proizvoda: javni prevoz, žičaru, popust u hotelima i restoranima, posjetu muzejima, galerijama i općenito kulturnim institucijama, sportskim i muzičkim manifestacijama, karte za aktuelna dešavanja u gradu, turistički telefonski broj i internet…

Primarni cilj ovog projekta jeste da se proces digitalizacije započne što prije i uvežu sve zainteresovane strane od značaja za kreiranje navedene platforme Sarajevo City Card.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti