RS: Predloženo povećane plate za 100 KM u više sektora

23.06.2022. 14:22 / Izvor: Akta.ba
VLADA RS

Vlada Republike Srpske utvrdila je danas Prijedlog zakona o platama zaposlenih u javnim ustanovama u oblasti zdravstva RS.

Vlada Republike Srpske utvrdila je danas Prijedlog zakona o platama zaposlenih u javnim ustanovama u oblasti zdravstva RS, te Prijedlog zakona o platama zaposlenih u javnim službama Republike Srpske, oba po hitnom postupku, kojima se platni koeficijenti uvećavaju u određenom procentu, i to tako da svi zaposleni ostvare uvećanje plate od 100 KM. 

"Razlog za donošenje ovih zakona je uvećanje platnih koeficijenata za zaposlene u javnim ustanovama u oblasti zdravstva i javnim službama Republike Srpske s ciljem poboljšanja materijalnog položaja zaposlenih", saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose s javnošću.

Ovi zakoni predstavljaju jednu od mjera Vlade Republike Srpske koje doprinose privrednom rastu i povećanju plata radnika, kao i poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja zaposlenih u javnim ustanovama u oblasti zdravstva.

Izmjene sadržane u zakonima u odnosu na Zakon o platama zaposlenih lica u javnim ustanovama u oblasti zdravstva i Zakona o platama zaposlenih u javnim službama RS odnose se na više od 50 posto odredaba Zakona. Zato je predloženo donošenje novih zakona umjesto zakona o izmjenama i dopunama, s tim da su ostale odredbe zakona koji su na snazi identične odredbama predloženih zakona.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti