"Šumama RS" predloženo povećanje cijene rada sa 140 na 160 KM

01.07.2022. 07:53 / Izvor: Nezavisne novine
Višković

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je jučer u Banjaluci da bi menadžment "Šuma Republike Srpske" trebalo da prihvati povećanje cijene rada sa 140 na 160 KM.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je jučer u Banjaluci da bi menadžment "Šuma Republike Srpske" trebalo da prihvati povećanje cijene rada sa 140 na 160 KM, za šta bi godišnje trebalo da bude izdvojeno dodatnih 12 miliona KM, a do kraja ove godine pet.

"Nakon ovakvog rješenja, očekujem da ne bude generalnog štrajka šumskih gazdinstava. Razgovarao sam sa resornim ministrom i pomoćnikom direktora u `Šumama`, a dobit preduzeća koja je bila planirana u ovoj godini od 5,5 miliona KM biće preusmjerena za povećanje plata", rekao je novinarima Višković.

On očekuje da će ovo biti prihvatljivo za Sindikat "Šuma", a sve bi trebalo da bude realizovano od 1. jula.

Višković je podsjetio da o povećanju plata u "Šumama Republike Srpske" treba da pregovaraju menadžment i sindikat preduzeća, te da Vlada Republike Srpske o ovome nema ingerencije.

On je naveo da preduzeća koja sjeku i izvoze šumu imaju velike probleme zbog poskupljenja goriva i da je radi toga Vlada Republike Srpske odlučila da im iz Kompencizaicog fonda budu odobrena četiri miliona KM da bi uspješno nastavila rad.

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti