U Konjicu potpisan ugovor za realizaciju poticaja za animalnu proizvodnju

01.07.2022. 10:59 / Izvor: Akta.ba
konjic

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic Nusret Avdibegović potpisali su u petak ugovor za realizaciju poticaja za animalnu proizvodnju.

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic Nusret Avdibegović potpisali su u petak ugovor za realizaciju poticaja za animalnu proizvodnju.

"S obzirom na to da je okončana procedura za provođenje Javnog poziva za poticaj u poljoprivrednoj proizvodnji za 2022. godinu pristupilo se realizaciji ovih aktivnosti, koje će omogućiti stočarima s područja Konjica da na kvalitetniji način provedu svoje redovne aktivnosti na zaštiti stočnog fonda za što su izdvojena sredstva u iznosu od 36.000 maraka", kazao je ovom prilikom gradonačelnik Ćatić, naglašavajući kako je od izuzetnog značaja za Konjic da se redovnom dijagnostikom i preventivnim aktivnostima unaprjeđuje oblast stočarstva.

Predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic Nusret Avdibegović zahvalio se na poticajnim sredstvima koje Grad izdvaja kroz sufinanciranje putem javnog poziva za dijagnostiku goveda, preventivu u ovčarstvu i kozarstvu, te preventivu u pčelarstvu.

"Sve su ovo značajne grane privrjeđivanja za brojne Konjičane koji su se odlučili baviti stočarstvom i svaki vid podrške je od velike pomoći. Grad Konjic nas prati značajnim sredstvima i to u onim aktivnostima koje su nama od posebnog značaja, zbog čega smo u prilici ići dalje sa zdravim i ojačanim gazdinstvima u njihovo konstantno proširivanje", naglasio je on.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti