Uvođenje vaučera dobro za turiste ali i za turističke djelatnike

09.07.2022. 10:43 / Izvor: SRNA
vaučeri

U Turističkoj organizaciji Bijeljina očekuju da će ove godine, zahvaljujući odluci Vlade Republike Srpske o ponovnom uvođenju turističkih vaučera, dostići posjetu turista iz 2019. godine.

U Turističkoj organizaciji Bijeljina očekuju da će ove godine, zahvaljujući odluci Vlade Republike Srpske o ponovnom uvođenju turističkih vaučera, dostići posjetu turista iz 2019. godine, navodeći da je već od proljeća bilo za 50 odsto više turista nego u prethodne dvije godine.

Portparol bijeljinske Turističke organizacije Dragan Tešić ocijenio je da je odluka Vlade Republike Srpske o vaučerima za ovogodišnju turističku sezonu dobrodošla i da građanima mnogo znači smanjenje iznosa plaćanja za 100 KM za noć i 200 KM za tri noći.

"Moglo se i ranije krenuti sa primjenom ovih vaučera, jer je priliv zahtjeva sve veći. U Bijeljini je sve više zainteresovanih, a na našem području određene su i destinacije koje mogu dobiti ove vaučere, prije svega za tri hotela u `Etno-selu` Stanišići", rekao je Tešić Srni i napomenuo da su vaučere dobili svi koji su se prijavili.

On kaže da su, prema dosadašnjem iskustvu, na području Semberije vjerski turizam i Etno-selo "Stanišići" najzastupljeniji kada je riječ o posjeti turista.

"Ljudi koji dolaze u Bijeljini koriste odrednice vezane za vjerski turzam, Banju Dvorovi. Brojni su posjetioci iz zapadne Srbije koji žele da vide kulturno-istorijske spomenike na podrčju grada", naveo je Tešić.

On je napomenuo da je već od proljeća bilo više od 50 odsto turista za raziku od prethodne dvije godine, te da je to broj koji odgovara 2019. godini kada je ostvaren maksimalan broj posjeta.

"Očekujemo da će se ove godine, zahvaljujući vaučerima, dostići posjeta turista iz 2019, a posebno sa brojem noćenja u našem gradu", rekao je Tešić.

Vlada Republike Srpske donijela je 9. juna uredbu o načinu i postupku dodjele turističkih vaučera građanima Srpske, čija je vrijednost 100 KM.

Vaučeri se mogu koristiti jednom u periodu od 1. jula do 30. oktobra za plaćanje usluge smještaja, noćenje sa doručkom, bez obzira na vrijednost izvršene usluge smještaja.

Korisnik vaučera može da bude svaki punoljetni građanin Republike Srpske i građanin sa prebivalištem u Brčko distriktu sa državljanstvom Srpske, bez obzira na visinu ličnih primanja, koji ispunjava uslove iz uredbe za dodjelu vaučera.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti