1,4 miliona KM za razvoj Općine Olovo

14.07.2022. 07:57 / Izvor: Fena
olovo

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić je s direktorom projektne jedinice koja realizira projekte IFAD-a Halilom Omanovićem i direktorom Agencije za vodno područje rijeke Save Sejadom Delićem posjetio Općinu Olovo.

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić je s direktorom projektne jedinice koja realizira projekte IFAD-a Halilom Omanovićem i direktorom Agencije za vodno područje rijeke Save Sejadom Delićem posjetio Općinu Olovo. Tom prilikom ministar Dedić je održao radni sastanak s načelnikom Đemalom Memagićem s kojim je razgovarao o stanju u oblasti poljoprivrede i vodoprivrede na području ove općine.

Na sastanku je istaknuta opredijeljnost Federalnog ministarstva da u okviru mogućnosti i kapaciteta pomognu razvoj Olova, ali i drugih lokalnih zajednica na području Federacije BiH.

"Na području Općine Olovo realizirali smo nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata poput Gradske tržnice Olovo i vodovoda Olovske Luke i Gornje Olovo, kao i projekata u kojima smo podržali 106 farmera sa start paketima i opremom za uzgoj maline. Ukupno za navedene projekte izdvojeno je više od 1,4 miliona KM. U oblasti vodoprivrede to su projekti regulacije korita rijeke i izgradnje obaloutvrda na rijeci Krivaji, a nakon poplava u ovoj općini sanirali smo i korito rijeke Stupčanice, sanaciju fekalne i kišne kanalizacije, sanaciju klizišta, lokalnih puteva i gradskih ulica. U ovoj godini planirana je realizacija projekta sanacije puta i mosta u naselju Dugandžići čija je ukupna vrijednost 250 hiljada KM", kazao je ministar Dedić.

Načelnik Memagić zahvalio se ministru Dediću na upriličenoj posjeti, te kazao kako dijeli zadovoljstvo sugrađana realiziranim projektima koje je podržalo Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva na području Općine Olovo.

"Realizirani projekti su direktno i indirektno podržali razvoj Olova i mi smo, kao predstavnici ove lokalne zajednice, zahvalni na podršci koju nam je pružilo resorno ministarstvo", kazao je načelnik Memagić.

Nakon radnog sastanka ministar Dedić i načelnik Memagić obišli su Gradsku tržnicu koja je jedan od uspješno realiziranih projekata, saopćeno je iz Federalnog ministartsva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti