Kao na buvljaku: Na aukciji UIO prodaje se razna roba, od iphona do vunenih čarapa

23.07.2022. 10:41 / Izvor: Akta.ba
aukcija uio

Na prodaji su digitalni fotoaparati, tableti, laptopi, fitnes narukvice, power bank-ovo, selfi štapovi, fotoaparati, motocikli, telefoni, parfemi...

Uprava za indirektno oporezivanje BiH (UIO BiH) i ove godine organizuje zanimljive aukcije na kojima prodaje zaplijenjenu robu po povoljnim cijenama. Ponuda je šarolika, od kućanskih aparata preko motora do odjevnih predmeta.

Tako je komisija za pregled, procjenu vrijednosti i prodaju robe u Regionalnom centru Banja Luka, najavila novu javnu aukciju koja će se održati dana 17.08.2022. godine (srijeda), u sjedištu Regionalnog centra Banja Luka sa početkom u 12,00 časova, saznaje Akta.ba.

Predmet javne aukcije biće razne vrste trgovačke robe, razvrstane u lotove od 1 do 24.

Između ostalog, na prodaji su digitalni fotoaparati, tableti, telefoni, iphoni, laptopi, fitnes narukvice, power bank-ovo, selfi štapovi, satovi, naočale, fotoaparati, motocikli, veš mašine, mašine za suđe, zamrzivači, kosilice, parfemi, šminka, odjeća, obuća, vunene čarape itd.

Kako se navodi, razgledanje robe može se obaviti dana 15.08.2022. godine od 12,00 do 14,00 časova u centralnom skladištu koje se nalazi u Prodajno servisnom centru "TAM" u Banjoj Luci, ulica Branka Popovića 312.

Vozila smještena u LOT 22. i LOT 23. mogu se pogledati dana 15.08.2022. godine od 09,00 do 10,00 časova u krugu preduzeća "Jelšingrad Livar" a.d. u ulici Braće Podgornika 8, Banja Luka.

"Roba se prodaje u viđenom stanju bez prava na naknadnu reklamaciju. Nominalna vrijednost svake ponude (povećanje prodajne cijene) na aukciji ne može biti manja od 10,00 KM u odnosu na prethodnu ponudu. Na aukciji mogu učestvovati pravna i fizička lica koja obavljaju djelatnost registrovanu kod nadležnog organa, uz predočavanje ovjerene dokumentacije za obavljanje djelatnosti", navode iz UIO BiH.

Dodaju da je kupac obavezan platiti robu u zakonskom roku, u protivnom gubi pravo na povrat depozita, uz napomenu da se roba prodaje samo po lotovima.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti