Bunjo dobio posao od 300.000 KM: Porezna uprava FBiH nabavila 10 novih vozila

28.07.2022. 11:34 / Izvor: Akta.ba
automobili

Nakon završenog otvorenog postupka, kompanija "Bunjo" d.o.o. Sarajevo izabrana je kao najpovoljniji ponuđač za nabavku 10 službenih putničkih automobila.

Javne institucije, preduzeća, uprave Bosne i Hercegovine godišnje troše milione maraka novca bh. građana na kupovinu novih vozila.

Od početka godine raspisano je na desetine tendera za nabavku i održavanje voznog parka, a jedan od njih je i tender Porezne uprava FBiH raspisan u maju ove godine.

Nakon završenog otvorenog postupka, kompanija "Bunjo" d.o.o. Sarajevo jučer je izabrana kao najpovoljniji ponuđač za nabavku 10 službenih putničkih automobila po ponuđenoj cijeni od 255.983,00 KM bez PDV-a, saznaje Akta.ba. 

Ukupna procijenjena vrijednost javne nabavke sa PDV-om iznosi oko 300.000,00 KM, a pojedinačna cijena vozila iznosi 25.598,30 KM bez PDV-a.

Ponuda ponuđača "Bunjo" d.o.o. Sarajevo, proglašena je najpovoljnijom u skladu sa kriterijem za dodjelu ugovora "ekonomski najpovoljnija ponuda".

U tenderu je bio precizno definisan opis vozila koja se nabavljaju. Osim minimalnih dimenzija vozila i karakteristika motora, precizirano je da vozila moraju biti benzinci, isključivo bijele boje, s manuelnim mjenjačem. Od dodatne opreme mora imati, sistem detekcije i praćenja saobraćajne trake, sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova, sistem automatskog kočenja, senzor za kišu, sistem upozorenja prilikom napuštanja saobraćajne trake, kameru za pomoć pri vožnji unazad, sistem protiv blokiranja točkova, sistem nadzora stabilnosti vozila itd. 

Budući da sve navedene karakteristike nije mogao zadovoljiti veliki broj ponuđača, ponudu je dostavio samo jedan, i to upravo izabrani Bunjo d.o.o.

Sredstva za javnu nabavku osigurala je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, a nabavka je realizovana iz budžeta Porezne uprave Federacije BiH za 2022. godinu, pod stavkom stalno sredstvo, navedeno je u odluci.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti