Banjalučki Muehlbauer će za 4,8 miliona KM do 2026. štampati bh. pasoše

03.08.2022. 10:06 / Izvor: Akta.ba
pasoši

Okvirni sporazum o kupoprodaji obrazaca pasoških knjižica potpisan je sa periodom važenja do marta 2026. godine, ovim sporazuma osigurane su pasoške knjižice za državljane Bosne i Hercegovine u naredne četiri godine.

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA BiH) u martu ove godine je potpisala okvirni sporazum o kupoprodaji obrazaca pasoških knjižica. Ovim ugovorom koji je sada zvanično i dodijeljen, kompanija Muehlbauer d.o.o. Banja Luka će iste i štampati.

Vrijednost potpisanog ugovora je 4.873.298,74 KM.

Podsjećamo, okvirni sporazum o kupoprodaji obrazaca pasoških knjižica potpisan je sa periodom važenja do marta 2026. godine. Ovim sporazuma osigurane su pasoške knjižice za državljane Bosne i Hercegovine u naredne četiri godine.

Direktor Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA) Arif Nanić nedavno je kazao da je ovim ugovorom cijena nabavke pasoških knjižica povećana je za otprilike oko jednu KM po komadu, zbog povećanja cijene repro materijala, ali tu razliku nadoknadit će dobavljač dok će građani plaćati istu cijenu za putne isprave.

Direktor Nanić kaže da se procedura izdavanja pasoških knjižica odvija po redovnoj proceduri, a dizjan pasoša također je ostao isti.

Sporazum s najpovoljnijim ponuđačem u postupku javnih nabavki potpisan je 22. marta čime je riješeno pitanje nabavke pasoških knjižica za građane BiH za koje je postojala realna opasnost da bi mogli ponovno ostati bez pasoških knjižica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti