Gdje je najjeftinije gorivo u Sarajevu?

05.08.2022. 08:45 / Izvor: Akta.ba
Hifa

Pogledajte gdje je najjeftinije gorivo u Sarajevu. Benzin na nekim pumpama u Sarajevu može kupiti po cijeni nižoj od 3 KM dok je dizel još uvijek iznad 3 KM.

Cijena goriva su prethodnih dana nakon dugog rasta konačno počele da opadaju pokazuju podacima sa aplikacije Federalnog ministarstva trgovine.

Tako se benzin na nekim pumpama u Sarajevu može kupiti po cijeni nižoj od 3 KM. Cijene benzina se sada kreću od najniže 2,96 KM do 3,51 KM po litri.

Litar dizela u Sarajevu košta od 3,16 do 3,76 KM i cijena je niža za 10 feninga u odnosu na prošlu sedmicu. 

U nastavku pogledajte gdje je najjeftinije kupiti benzin i dizel u Sarajevu. Izdvojili smo cijene goriva na nekim od najpoznatijih benzinskih pumpi.

Najjeftiniji benzin košta 2,96 KM

Najjeftiniji benzin u Sarajevu po cijeni od 2,96 KM može se kupiti na pumpi SELEX, HIFA-OIL i EL TARIK OIL pokazuju podaci sa aplikacije Federalnog ministarstva trgovine "FMT FBiH oil info".

gorivo

Dizel i dalje iznad 3 KM

Najskuplji dizel je na HOLDINI na kojoj košta 3,36 KM. Iako vozači često hrle na GASPROM, tamo cijene dizela nisu najjeftinije. Skuplji je u odnosu na slovenački PETROL za pet feninga. 

gorivo_2

HIFA PETROL i ENERGO PETROL imaju skoro identične cijene za benzin, dok je dizel za pet feninga skuplji na HIFI nego na EP.

pumpe

 

Dizel je najeftiniji na Nestro pumpi u Blažuju sa 3,11 KM

Najjeftiniji dizel na Ilidži se može kupiti na Nestro pumpi u Blažuju po cijeni od 3,11 KM. Najjeftiniji Super 95 je na HIFA-Oilu po cijeni od 2,96 KM, a Super 98 na G-Petrolu za 3,21 KM.

ilidza gorivo

 

Cijene goriva u Sarajevu

Na fotografiji pogledajte cijene Dizela D5 i Super 95.

pumpe

Navedene cijene su preuzete danas sa aplikacije Federalnog ministarstva trgovine "FMT FBiH oil info".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti