Svečano otvoren prvi Međunarodni sajam nekretnina u BiH "Real Expo 2022."

08.08.2022. 21:15 / Izvor: Akta.ba
Real Expo 2022.
OTVORI GALERIJU

U organizaciji firme Rekaz d.o.o Sarajevo, večeras je u hotelu Hills svečano otvoren prvi Međunarodni sajam nekretnina u Bosni i Hercegovini, “Real Expo 2022”.

U organizaciji firme Rekaz d.o.o Sarajevo, večeras je u hotelu Hills svečano otvoren prvi Međunarodni sajam nekretnina u Bosni i Hercegovini, “Real Expo 2022.”.

Simboličnim presijecanjem vrpce predstavnici organizatora, partnera, sponzora i prijatelja sajma su otvorili vrata za sve zainteresovane privrednike ali i građane.

Nakon ceremonije otvaranja počasni pokrovitelj sajma, Sheik Mohammed Bin Saqr Al Qasimi je zajedno sa službenom delegacijom, obišao sajam i upoznao se sa izlagačima. Svaki od izlagača je dobio priliku da predstavi opus djelovanja negove firme, projekta i sl.

Kako su kazali organizatori, sajam će u naredna četiri dana biti mjesto razmjene informacija za oko 1000 potencijalnih arapskih kupaca i investitora iz oblasti nekretnina. 

Direktor firme Rekaz, Mohammed Sherbi prilikom otvorenja, kazao je da Real Expo 2022. pruža jedinstvenu priliku izlagačima, koji su se u proteklom periodu prijavili za učešće, da plasiraju svoje proizvode i usluge te predstave svoje potencijalne projekte zainteresovanim kupcima i investitorima iz arapskih zemalja.

"Na prvom Međunarodnom sajmu nekretnina ​u BiH svoje proizvode i usluge predstavit će firme iz oblasti nekretnina, građevine, namještaja, promocije ali i oni koji na bilo koji drugi način žele ostvariti potencijalni kontakt sa arapskim investitorima", kazao je za Akta.ba Sherbi.

Rast potražnje za kupovinom nekretnina u BiH od strane arapskih kupaca doveo je do ekonomskog buma u mnogim poslovnim sektorima, posebno građevinskom sektoru, sektoru proizvodnje i trgovine građevinskim materijalom, sektoru proizvodnje namještaja i drugim.

Organizatori su kazali da je u BiH potrebno više aktivnosti koje će pomoći revitalizaciji tržišta nekretnina, povećati tržišnu dinamiku i maksimizira korist drugih sektora koji se odnose na nekretnine, te da je ovaj sajam upravo dobra prilika za to.

Na površini sajma od oko 2000 m2 svoje usluge, ponude i potražnje za nekretninama potencijalnim projektima, predstavit će pedesetak firmi iz zemlje ali i arpskih zemalja.

Zadnji dan sajma rezervisan je i za panel diskusiju na temu “Budućnost investiranja u nekretnine u BiH”.

Podsjećamo, sajam je organiziran uz podršku stručnjaka iz Kanade, Egipta i Turske. Glavni medijski pokrovitelj događaja je poslovni portal Akta.ba.

Za sve zainteresirane posjetioce, otvoren je u periodu od 9 do 11. augusta od 10 do 19 sati. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti