Odluka o dokapitalizaciji: Za svega 15 minuta Vlada RS se odrekla Rudnika "Ljubija"

10.08.2022. 11:22 / Izvor: SRNA
Dokapitalizacija

Skupština akcionara Rudnika željezne rude "Ljubija" danas je donijela odluku o dokapitalizaciji Rudnika, rekao je rukovodilac Službe za pravne poslove u Rudniku Ognjen Hrnjak.

Skupština akcionara Rudnika željezne rude "Ljubija" danas je donijela odluku o dokapitalizaciji Rudnika, rekao je rukovodilac Službe za pravne poslove u Rudniku Ognjen Hrnjak. Sve tačke dnevnog reda i odluka je donesena za svega 15 minuta. 

Hrnjak je rekao novinarima da su usvojene sve tačke koje su bile na dnevnom redu, a to su treća emisija akcija društva, izmjene statuta i povećanje kapitala.

Prema njegovim riječima, Vlada vodi postupak pregovaranja i to nije završni čin već su se time stvorili preduslovi za početak postupka dokapitalizacije Rudnika željezne rude “Ljubija”.

"Vlada je u dva navrata pokušala da proda svoj većinski paket akcija i nije uspjela da pronađe strateškog partnera. Ovaj put pojavio se strateški partner s kojim će Vlada poslije današnjih odluka ući u postupak dokapitalizacije svog preostalog kapitala u ovom društvu", rekao je Hrnjak novinarima.

On je naveo da predstavnik državnog kapitala nije prisustvovao današnjoj sjednici, o čemu je pismeno obavijestio Skupštinu, ali je glasao za usvajanje svih tačaka dnevnog reda.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti