Završen prvi Međunarodni sajam nekretnina u BiH "Real Expo 2022."

12.08.2022. 10:17 / Izvor: Akta.ba
Real expo

Međunarodni sajam nekretnine u BiH "Real Expo 2022." koji je organizovala firma Rekaz d.o.o Sarajevo u Hotelu Hills jučer je završen

Međunarodni sajam nekretnine u BiH "Real Expo 2022." koji je organizovala firma Rekaz d.o.o Sarajevo u Hotelu Hills jučer je završen. Sajam je trajao četiri dana, a u sklopu sajma su organizovani sastanci, prezentacije i paneli.

Direktor firme Rekaz, Mohammed Sherbi kazao je da je zadovoljan kako aktivnostima tako i brojem posjetitelja sajma.

Izlagači su također zadovoljni i ističu kako su ostvarili dosta kontakata za saradnju. Jedan od njih je kompanija Sinmax d.o.o. Sarajevo koja se bavi proizvodnjom namještaja.

"Gdje su nekretnine tu je potrebno i opremanje, tako da smo se i mi odlučili doći na ovaj sajam. Prvi put smo na sajmu ove godine i za sada imamo pozitivne utiske. Dosta nas je ljudi posjetilo i ostvarili smo mnogo kontakata. Dobili smo nekoliko ponuda za saradnju i nadamo se da će se ta saradnja nastaviti sa ovim kontaktima i u narednom periodu", kazali su nam iz Sinmax-a.

namjestaj

Sajm je posjetio i Jusuf Brkić pomoćnik ministra privrede KS koji je kazao da ministarstvo daje punu podršku organizaciji sajmova.

"Ministarstvo privrede je ove godine u svoj budžet ugradilo dvije pozicije za podršku udruženjima, obrtima i kompanijama koje organizuju ovakve i slične sajmove. Prethodne dvije godine sajmovi se nisu mogli realizovati zbog korone, tako da dajemo punu podršku ovakvim manifestacijama.  Podržavamo sve one koji žele da vrate aktivnosti i  povezivanje u fokus nakon korone", istakao je.

Dodao je da je ovakav sajam jedan od novih modela sajmova, jer umjesto promocije proizvoda stavlja fokus na povezivanje.

pomocnik

"Građevinski sektor je onaj koji sa sobom povlači sve ostale djelatnosti i sektore te zbog toga treba da bude pokretač aktivnosti. Nadam se da će naredni sajam nekretnina biti još bolji uz podršku Ministarstva privrede", poručio je Jusuf.

Na sajmu je jučer održana i završna panel diskusija na temu "Budućnost investiranja u nekretnine u BiH". Panelisti su bili Šeik Mohammed bin Saqr al Qasimi, vlasnik firme Emirates d.o.o., u čijem je vlasništvu firma i zabavni park Sunnyland, Jusuf Brkić pomoćnik ministra privrede KS i Mohammed Sherbi direktor firme Rekaz.

E.O.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti