Dugi redovi ispred kasa

Otvoren prvi KFC restoran u BiH

16.08.2022. 09:32 / Izvor: N1
KFC

Foto: N1

U sarajevskom tržnom centru SCC svečano je otvoren dugo očekivani restoran KFC. Riječ je o prvom takvom u Bosni i Hercegovini.

U sarajevskom tržnom centru SCC svečano je otvoren dugo očekivani restoran KFC. Riječ je o prvom takvom u Bosni i Hercegovini.

Dugi redovi ispred kasa KFC potvrđuju veliku zainteresiranost, a danas su najmlađi bili i najbrojnija klijentela.

"Jeo sam u Njemačkoj i meni je jako drago što možemo jesti u Sarajevu. Ja volim njihove burgere i to obožavam, jako im je dobro", govori nam danas upravo jedan od najmlađih posjetitelja.

Pored toga što će ljubitelji ukusne i hrskave piletine moći uživati u velikom i novom ambijentu, svoja vrata KFC je otvorio i za radna mjesta na raznim pozicijama, a menadžment je otkrio i da planiraju još jedan restoran na novoj lokaciji.

"U ovoj fazi svi radnici koju su u restoranu prošli su obuku. I dalje smo u fazi primanja novih prijava radnika putem naše web stranice kfc.ba. Primamo nove prijave za novi restoran koji će se otvoriti, ali za sada ne bih da otkrivam lokaciju i već pokušavamo oformiti tim za tu novu lokaciju", naglasio je Alem Husejnović, iz marketinga restorana.

Za svoj glavni sastojak KFC je odabrao domaću bh. kompaniju za proizvodnju piletine.

"Radili smo sa sa domaćom kompanijom Ovako i veoma smo sretni sto smo uspjeli pronaći pravog partenera u BiH za proizvodnju piletine. Zaista su dali sve od sebe da zadovolje visoke strandarde KFC. Prikupili su sve certifikate koji su potrebni za rad KFC. Siguran sam da će posjetioci osjetiti da je to zaista odličan kvalitet piletine", dodao je Husejnović.

Nismo mogli a da ne probamo hrskavu korpicu sa pilećim batačićima, i zaista sočni su, a korpica je i praktična za dijeljenje sa prijateljima.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti