Vlada ŽZH osniva Javno poduzeće "Plinovod Južna interkonekcija"

31.08.2022. 07:29 / Izvor: Akta.ba
vlada žzh

Vlada Županije Zapadnohercegovačke utvrdila je na sjednici u utorak tekst Prijedloga Odluke o osnivanju Javnog poduzeća "Plinovod Južna interkonekcija" d. o. o. koji je upućen u skupštinsku proceduru.

Vlada Županije Zapadnohercegovačke utvrdila je na sjednici u utorak tekst Prijedloga Odluke o osnivanju Javnog poduzeća "Plinovod Južna interkonekcija" d. o. o. koji je upućen u skupštinsku proceduru.

"S obzirom na to da plinovod Južna interkonekcija Bosna i Hercegovina i Republika Hrvatska većim dijelom prolazi kroz teritorij Županije Zapadnohercegovačke pokreće se procedura osnivanja Javnog poduzeća "Plinovod Južna interkonekcija" d. o. o. koje će obavljati djelatnost od javnog društvenog interesa Županije Zapadnohercegovačke iz područja energetike, stvaranja pretpostavki i uvjeta za realizaciju projekata plinofikacije izgradnje distributivne mreže plinovoda i priključenja na plinsku mrežu u Županiji Zapadnohercegovačkoj", pojašnjeno je iz Vlade.  

Vlada je donijela i Uredbu o izmjeni i dopunama Uredbe o organiziranju službi zaštite i spašavanja u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Izmjene i dopune Uredbe potrebne su iz razloga formiranja nove službe zaštite i spašavanja – Službe za radiološku, kemijsku i biološku zaštitu, koja će biti formirana u Zavodu za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke i koja će vršiti operativne mjere i radnje zaštite i spašavanja radi sprječavanja, ublažavanja i otklanjanja posljedica od djelovanja radioloških, kemijskih i bioloških agenasa na pogođenom području.

 Vlada je, uz ostalo, donijela i Odluku o davanju suglasnosti na Odluku o sklapanju Ugovora s Domom za djecu ometenu u tjelesnom ili psihičkom razvoju "Marija – Naša Nada" za 2022. godinu i Odluku o davanju suglasnosti na Odluku o sklapanju Ugovora s Javnom ustanovom Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s teškoćama u razvoju Ljubuški za 2022. godinu.

 Uz navedeno, donesena je i Odluka o izmjenama Odluke o donošenju Programa utroška sredstava "Tekući prijenosi za poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvitku" utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2022. godinu, budući da su izmjenama i dopunama Proračuna ŽZH za 2022. godinu sredstva u iznosu od 1.700.000 KM povećana na sredstva u iznosu od 2.000.000 KM i Odluku o izmjenama Odluke o prijenosu sredstava "Tekući prijenosi Javnoj ustanovi Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke – HERAG" utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2022. godinu u iznosu od 325.000 KM, umjesto dosadašnjih 275.000 KM.

"Na koncu sjednice Vlada je prihvatila Periodično izvješće o izvršenju Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2022. godine, kao i Periodično izvješće o izvršenju Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2022. godine", navodi se u priopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti