Dodik: RS ima ambiciju da razvija poslovne odnose s kompanijom Huawei

05.09.2022. 11:59 / Izvor: SRNA
Huawei​

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska ima ambiciju da dalje razvija poslovne odnose sa kineskom kompanijom "Huawei​".

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska ima ambiciju da dalje razvija poslovne odnose sa kineskom kompanijom "Huawei​" ne samo u domenu usluga, već i pokušaja razvijanja nekih drugih proizvoda koji bi mogli da konkurišu na globalnoj mreži.

"Već imamo neke ideje da razgovaramo sa njima i nastavićemo to da radimo", rekao je Dodik danas novinarima u Banjaluci, nakon sastanka sa potpredsjednikom "Huawei​ tehnologija" za centralnu i istočnu Evropu i nordijske zemlje sa sjedištem u Poljskoj Radoslavom Keđom. 

Dodik je napomenuo da Republika Srpska ima veoma pozitivna iskustva u radu sa ovom kompanijom, navodeći da je poznato da sa stanovišta Zapada ima nekih pritisaka vezano za rad ove kompanije. 

"Republika Srpska se nije saglasila da se u BiH preduzmu određene mjere protiv bilo koje kompanije iz Kine, Rusije ili bilo kog drugog dijela svijeta, pa i protiv kompanije Huawei​", istakao je Dodik. 

Dodik je izrazio zadovoljstvo da je prisustvovao prezentaciji kompanije "Huawei​", koja je na najbolji mogući način kratko i sažeto predstavila dostignuća. 

Predstavnik "Huawei​" rekao je novinarima da su u Banjaluci prikazana najnovija dostignuća u informaciono-komunikacionoj tehnologiji ove kompanije. 

Nakon sastanka, Dodik i Keđo posjetili su izložbeni prostor koji je privremeno smješten na parkingu kod zgrade Vlade, gdje su prikazana najnovija dostignuća "Huawei​". 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti