U Gračanici će biti postavljena javna punionica za električne automobile

07.09.2022. 11:08 / Izvor: Akta.ba
Gračanica

U kabinetu gradonačelnika Gračanice održan je sastanak sa predstavnicima ProCredit Banke iz Sarajeva na temu postavljanja prve javne punionice za električna vozila koja će biti dostupna i besplatna svim građanima.

U kabinetu gradonačelnika Gračanice održan je sastanak sa predstavnicima ProCredit Banke iz Sarajeva na temu postavljanja prve javne punionice za električna vozila koja će biti dostupna i besplatna svim građanima.

"Drago mi je što smo uspjeli započeti jedan ovakav projekat, jako nam je bitna ušteda i prvi smo aplicirali Fondu za zaštitu okoliša oko nabavke električnih automobila kako bismo prije svega uštedili ali i smanjili zagađenost u našem gradu. Gračanica će kao lokalna zajednica pružiti svu potrebnu podršku i odobrenja za postavljanje električne punionice tako da će građani moći besplatno puniti svoje automobile. Projekat ćemo uskoro realizovati a punionica će najvjerovatnije biti postavljena u blizini zgrade Uprave", poručio je gradonačelnik Helić.

Grad Gračanica je prvi grad u Federaciji Bosne i Hercegovine u kojem će biti postavljanje električne punionice čime se opredjeljuje za razvitak na načelima energetske učinkovitosti i smanjenju emisije CO2 kao i  doprinosu zaštite okoliša, zaštiti klime i povećanoj energetskoj sigurnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti