Skupština akcionara RŽR Ljubija o povlačenju odluka o dokapitalizaciji

16.09.2022. 10:53 / Izvor: SRNA
Ljubija

Skupština akcionara Rudnika željezne rude (RŽR) "Ljubija" Prijedor razmatraće danas odluke o stavljanju van snage odluka o povećanju osnovnog kapitala i o trećoj emisiji redovnih akcija.

Skupština akcionara Rudnika željezne rude (RŽR) "Ljubija" Prijedor razmatraće danas odluke o stavljanju van snage odluka o povećanju osnovnog kapitala i o trećoj emisiji redovnih akcija, najavljeno je iz ovog akcionarskog društva.

Ove odluke donesene su na sjednici Skupštine akcionara 10. avgusta i njima su bili stvoreni preduslovi za dokapitalizaciju RŽR-a, a Vlada Republike Srpske je na sjednici 29. avgusta zadužila Investiciono-razvojnu banku (IRB) Republike Srpske da uputi zahtjev Upravnom odboru RŽR-a da sazove vanrednu sjednicu Skupštine akcionara radi poništenja ove dvije odluke. Odluku o sazivanju sjednice Upravni odbor društva donio je 30. avgusta.

Pravo učešća i glasa na Skupštini imaju akcionari ili njihovi zakonski zastupnici ili punomoćnici koji su upisani u knjigu akcionara Centralnog registra hartija od vrijednosti na dan 6. septembra. 

Vanredna sjednica skupštine akcionara zakazana je za 10.00 časova u prostorijama RŽR-a.

U slučaju da ne bude održana sjednica zbog nedostatka kvoruma, ponovljena je planirana za 23. septembar sa istim dnevnim redom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti