Bingo kupio hotel Zenica i shopping centar Džananović

16.09.2022. 11:12 / Izvor: zenicablog.com
džananović

Trgovački lanac Bingo nastavlja širiti poslovnu mrežu u Bosni i Hercegovini, a trenutno ima više od 220 prodajnih objekata.

Senad Džambić i “Bingo” grupacija od danas su vlasnik Shopping centra Džananović, hotela “Zenica” i obje firme u vlasniku Salek Džananovića, potvrdio je ekskluzivno za Zenicablog Salko Džananović.

"Prodane su obje firne, ustvari kompletan biznis, trgovina, veleprodaja na Bristu, hotel, centar. Gospodin Džambić je prethodno sa saradnicina skenirao poslovanje, kapacitete i sve što imamo i s čim radimo. Dogovor je postignut na obostrano zadovoljstvo za desetak dana. Završene su i sve finansijske transakcije, sve", kazao je Džananović za Zenicablog.

Džananovićeve firme zapošljavaju oko 140 radnika na više lokacija, ali u objektima u njegovom vlasništvu nalazi se biznis u kojem radi višestruko više radnika i desetine unajmljenih prostora.

Džambić jutros je boravio u svom hotelu, ali nije za sada komentarisao novu akviziciju.

Trgovački centar Džananović ima više od 60.000 metara kvadratnih korisne površine i na njegove tri etaže svoje trgovačke, ugostiteljske, bankarske i druge usluge nudi mnogo domaćih i inostranih kompanija.

Hotel Zenica jedan je od najmodernijih u BiH. Raspolaže sa 87 savremeno opremljenih soba, četiri apartmana, među kojim je i tzv. predsjednički sa oko 200 kvadrata. Hotel ima dvije sale za sastanke, kongresnu dvoranu, bazen i druge sadržaje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti