Sindikat pomoćnih radnika u zdravstvu HBŽ-a od utorka u generalnom štrajku

17.09.2022. 08:43 / Izvor: Fena
zdravstveni radnici

Sindikat pomoćnih radnika u zdravstvu Hercegbosanske županije (HBŽ) donio je jednoglasnu odluku o stupanju u generalni štrajk.

Sindikat pomoćnih radnika u zdravstvu Hercegbosanske županije (HBŽ) donio je jednoglasnu odluku o stupanju u generalni štrajk.

S izvanredne sjednice održane u Livnu poručili su kako je razlog stupanja u štrajk popuno ignoriranje njihovih zahtjeva, umanjenje stečenih prava te diskriminacija i omalovažavanje u odnosu na ostale sindikate u zdravstvu.

Najavili su da će štrajk početi u utorak, 27. rujna, u 7 sati i da će trajati do ispunjenja zahtjeva sindikata i potpisivanja novog kolektivnog ugovora.

Također napominju kako će se štrajk odvijati na radnom mjestu, odnosno unutar svake zdravstvene ustanove u kojoj se provodi, a po potrebi i ispred zgrade županijske vlade.

"Naglašavamo da ovakav način omalovažavanja i diskriminacije vladajućih prema nemedicinskim djelatnicima u zdravstvu nije zabilježen niti u jednoj županiji u FBiH što se ogleda i u velikom nerazmjeru vrednovanja stručnih sprema u odnosu na medicinske djelatnike", kažu iz Sindikata pomoćnih radnika u djelatnosti zdravstva HBŽ-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti