United Grupa imenovala novog potpredsjednika za marketing

21.09.2022. 10:58 / Izvor: Akta.ba
Quique Vivas

United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u jugoistočnoj Evropi, saopćila je danas da je imenovala Quique Vivasa za novog potpredsjednika United Grupe za marketing.

United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u jugoistočnoj Evropi, saopćila je danas da je imenovala Quique Vivasa za novog potpredsjednika United Grupe za marketing, koji će stupiti na funkciju 20. decembra 2022. godine.

Quique Vivas, koji ima 17 godina dugo iskustvo u sektoru telekomunikacija, na poziciji potpredsjednika za marketing United Grupe će naslijediti Victoriyu Boklag. Ona je od 2013. godine uspješno obavljala funkciju potpredsjednice Grupe za marketing i medije, a sada će se kao izvršna direktorica United Grupe fokusirati na dodatno osnaživanje pozicije kompanije, uz istovremeno upravljanje njenim strateškim rastom.

U okviru United Grupe u Bosni i Hercegovini posluje kompanija Telemach BH, i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali N1 i Nova BiH.

"Drago mi je što mogu da poželim dobrodošlicu Quique Vivasu u United Grupu. On će biti odgovoran za komercijalnu strategiju usmjerenu kako na rezidencijalne, tako i biznis korisnike. Njegov fokus će biti komercijalizacija poslovanja United Grupe na svih osam tržišta na kojima poslujemo. Dodatno promovišući naše izvanredne proizvode i snažne brendove, Quique će unaprijediti i našu poslovnu filozofiju koja ima u fokusu korisnike", rekla je CEO United Grupe Victoriya Boklag.

Quique je svoje iskustvo sticao u kompanijama u Grčkoj, Češkoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Španiji. Karijeru je počeo u Boston Consulting Group, a potom je nastavio u kompaniji Vodafone na različitim tržištima i rukovodećim pozicijama za marketing, prodaju, digital, brend, operacije, strategiju za mobilne i fiksne mreže, kao i usluge televizije.

Uspješni poslovni rezultati doveli su ga na poziciju Komercijalnog direktora zaduženog za strategiju u kompaniji Vodafone Češka i Direktora marketinga i člana Izvršnog odbora kompanije Vodafone Grčka, imajući važnu ulogu u promovisanju kompanije Vodafone kao pružaoca integrisanih telekomunikacijskih usluga, kao i u digitalnoj transformaciji njenog komercijalnog poslovanja.

Funkcija koju će obavljati Quique Vivas u United Grupi, kao i fokusiranje Victoriya Boklag na poziciju izvršne direktorice, osiguraće United Grupi ostvarivanje svih planova za budućnost. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti