turizam federacija

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Transferi za razvoj turizma: Ponovljen javni poziv za preostalih 293.865 KM

Federalno ministrarstvo okoliša i turizma raspisalo je ponovni javni poziv za preostala sredstva iz sredstava utvrđenih Odlukom Vlade Federacije BiH.

22.09.2022. 12:01 / Izvor: Akta.ba

Federalno ministarstvo okoliša i turizma raspisalo je ponovni javni poziv za raspodjelu nerealiziranih sredstava utvrđenih Odlukom Vlade Federacije BiH.

Nakon okončanog javnog poziva od 23.6.2022. godine, utvrđena su neutrošena sredstva u iznosu od 293.865,13 KM koja će se rasporediti ovim javnim pozivom u cilju potpunog utroška dodijeljenih budžetskih sredstava.

Predmet ponovnog javnog poziva je prikupljanje projekata za raspodjelu nerealiziranih sredstava "Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima - Transfer za razvoj turizma u Federaciji BiH" utvrđenih u razdjelu 61, ekonomski kod 614100 Budžeta Federacije BiH za 2022. godinu Federalnom ministarstvu okoliša i turizma.

Javnim pozivom su obuhvaćena dva programa:

-   za Program 2. pod nazivom:" Program podrške iznajmljivačima koji se bave iznajmljivanjem smještajnih kapaciteta (apartmani, studio apartmani, sobe u domaćinstvu, kuće za odmor, kamp u domaćinstvu) u cilju proširenja i unapređenja smještajnih kapaciteta i infrastrukture u domaćinstvu i seoskom domaćinstvu u ruralnim predjelima" u ukupnom iznosu od 143.865,13 KM i

-   za Program 4. pod nazivom: Sufinansiranje promocije turističkih potencijala Federacije BiH kroz izradu i objavu promotivnih materijala u elektronskom i štampanom obliku na službenim jezicima Federacije BiH (web portala, dnevnih novina i magazina), koji doprinose boljoj informisanosti građana Federacije BiH/domaći turisti o raspoloživim turističkim ponudama, resursima i kapacitetima Federacije BiH, u ukupnom iznosu od 150.000,00 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti