Svečano otvoren novi kompleks šumarije Busovača

28.09.2022. 08:56 / Izvor: Akta.ba
šumarija Busovač
OTVORI GALERIJU

U Busovači je u utorak upriličeno svečano otvorenje šumarije Busovača, novoizgrađenog kompleksa vrijednog milion konvertibilnih maraka.

U Busovači je u utorak upriličeno svečano otvorenje šumarije Busovača, novoizgrađenog kompleksa vrijednog milion konvertibilnih maraka, piše Bugojno-danas.info.

Svečanom otvorenju uz uposlenike, Upravu Društva na čelu sa generalnim direktorom Vildanom Hajićem, okupili su se i predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Općine Busovača i Srednjobosanskog kantona na čelu s premijerom SBK Tahirom Lendom, ministricom finansija Mirjanom Plavčić, ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Salkanom Merdžanićem, ministrom pravosuđa i uprave Zoranom Markovićem, ministrom prostornog uređenja Amirom Šećibovićem, načelnikom Općine Busovača Asimom Mekićem i predsjedavajućim Općinskog vijeća Busovača Josip Mravak.

Srdačne pozdrave i riječi zahvale uputili su predsjednik Federacije BiH, Marinko Čavara i potpredsjednica Federacije BiH, Melika Mahmutbegović, koji zbog ranije preuzetih obaveza nisu bili u mogućnosti prisustvovati današnjoj svečanosti.

Generalni direktor Vildan Hajić je u svome obraćanju naglasio dosadašnje poslovne uspjehe u proteklih šest godina, te iskazao zahvalnost gostima koji su se odazvali i svojim prisustvom uveličali današnje svečano otvorenje šumarije Busovača, te istakao da podrška Općine Busovača prilikom izgradnje novog objekta nije izostala.

"Simbolično, kroz proteklih šest godina izgradili smo i šest novih objekata – šumarija, kao značajan uspjeh. Svi objekti unificirano izgledaju kao i ovaj u Busovači. Uz to, ukratko vratili smo više od 20 miliona KM duga i investirali novih 20 miliona KM. Prosječna plaća u našoj firmi u odnosu na proteklih šest godina duplo je povećana, i truditi ćemo se da u narednom periodu naši rezultati i uspjesi budu na još većem nivou", istaknuo je generalni direktor Vildan Hajić, uz parolu – Idemo dalje.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti