Šoping centar i hotel "Vema" u Visokom otvara vrata na proljeće, posao za 230 radnika

30.09.2022. 09:22 / Izvor: Akta.ba
vema visoko
OTVORI GALERIJU

Šoping centar i hotel "Vema" na kojem se radi već neko vrijeme, poprima svoje pune obrise, a ovaj reprezentativni objekat obišli su gradonačelnik Mirza Ganić i investitor Osman Suša.

Šoping centar i hotel "Vema" na kojem se radi već neko vrijeme, poprima svoje pune obrise, a ovaj reprezentativni objekat obišli su gradonačelnik Mirza Ganić i investitor Osman Suša. Plan je bio da objekat bude otvoren do kraja godine, međutim zbog novonastale situacije objekat će u punom kapacitetu biti otvoren na proljeće naredne godine.

"Ono što ćemo imati u 'Vemi' jeste mini šoping centar sa brojnim svjetskim brendovima, hotel sa 140 ležaja i 65 modernih soba, prateći sadržaji poput bazena, spa centra, teretana, a tu su i sadržaji kojih do sada nije bilo u Visokom, ali ni BiH, prvi opservatorij za posmatranje neba i nebeskih tijela, kao i alpinistička, zatvorena, klimatizovana, umjetna stijena, visine 18 metara. Tu je i ekskluzivni restoran, moderni kafići sa još modernijim sadržajima i mislim da ovime Visoko dobija ono što zaslužuje, jedan moderan objekat, moderan hotel, ali i trg koji će se nalaziti ispred samog objekta", kazao je Osman Suša.

Vrijedno je pomenuti kako će osim samog objekta i ovaj dio grada zasjati u punom sjaju, jer će investitor, zajedno sa stanovnicima okolnih zgrada i Gradskom upravom obnoviti i urediti fasade na okolnim zgradama.

"Privrednici su partneri naše lokalne zajednice i naš odnos i ono što oni rade svjedoči da osim tog investicionog momenta, oni vole svoj grad i mjesto gdje stanuju, jer ono što je ovdje uloženo, u ovaj objekat, moglo je biti uloženo bilo gdje drugo. Inače, ovo je jedan od najznačajnijih projekata u Visokom u posljednjih 30 godina i uz sve sadržaje donosi nam obogaćivanje turističke ponude, i pored toga što je projekat bitan investitoru, mogu reći da je za mnogo bitniji za Visoko, jer smo turistički grad i ovime dobijamo dimenziju više u turističkoj ponudi i razvoju", kazao je gradonačelnik Mirza Ganić.

Dodaje da Gradska uprava prati razvoj i da su pokrenuli brojne aktivnosti, tako da će ići na uređenje ulice Branilaca, investitor će urediti trg ispred samog objekta, a raspisan je i poziv za idejno rješenje ulica Čaršijska i Alije Izetbegovića.

"Nakon što stručna komisija odabere najbolje rješenje mi idemo u realizaciju, pa makar sve to koštalo i pet miliona KM. U narednih godinu – dvije promijenit ćemo izgled našeg grada, a svakako izuzetno je vrijedan i broj ljudi koji će dobiti posao u ovom objektu", kazao je Ganić.

Otvorenjem objekta "Vema" posao će dobiti oko 230 radnika, a sami centar Visokog dobija reprezentativan objekat koji će sasvim sigurno privlačiti u Visoko i građane Sarajeva, Zenice, kao i drugih gradova.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti