Započele nove radionice "Job Lab - Vještine za budućnost" Telemach fondacije

08.10.2022. 09:01 / Izvor: Akta.ba
job lab telemach

Nakon ljetne pauze, nove radionice "Job Lab – Vještine za budućnost" programa dostupne su srednjoškolcima u Bosni i Hercegovini.

Nakon ljetne pauze, nove radionice "Job Lab – Vještine za budućnost" programa dostupne su srednjoškolcima u Bosni i Hercegovini. Program koji organizuje Telemach fondacija u saradnji sa Inkubatorom društvenih inovacija "Munja", namijenjen je jačanju svijesti potencijala mladih, te sticanje znanja i vještina koje će im olakšati traženje posla i zapošljavanje.

Kroz program je ove godine prošlo više od 250 učenika, a do kraja ovog ciklusa je planirana edukacija za još 250 srednjoškolaca.

Prema riječima direktorice Telemach fondacije Maje Tursunović, dugoročni cilj projekta je osnažiti mlade i učiniti ih konkurentnijim na tržištu rada.

"Kombinacijom teorijskih znanja i vještina, te podjelom praktičnih iskustava koje učesnici tog programa dobiju kroz studijsku posjetu kompaniji Telemach BH i razgovoru sa njenim menadžmentom kreirali smo program koji mladima omogućava potpuno drugačiji pristup njihovim vještinama i sposobnostima, te načinima na koji ih što adekvatnije mogu iskoristiti", dodala je Tursunović. 

Dosadašnji učesnici radionica naveli su razmjenu iskustava, sposobnost kreativnog izražavanja, te snažno podsticanje aktivizma mladih kao neke od ključnih prednosti ovog programa.

"Naučila sam mnogo korisnih stvari koje će mi značiti s obzirom da završavam srednju školu i započinjem jedno novo poglavlje", istakla je Zerina Ibrulj iz Konjica, dok Adisa Varupa iz Travnika smatra Job Lab kao odličnom osnovom za promjenu načina razmišljanja.

Prva jesenja "Job Lab - Vještine za budućnost" radionica održana je u Donjem Vakufu. Nakon nje, na redu su srednjoškolci u Visokom, Mostaru, Lukavcu i Bijeljini. Kao i u prethodnim ciklusima, bit će organizovana i online radionica, te studijska posjeta kompaniji Telemach BH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti