Bingo otvorio benzinsku pumpu u Tuzli, imaju najnižu cijenu goriva

11.10.2022. 17:11 / Izvor: Akta.ba
bingo benzinska

Foto: Tuzlanski.ba

Kompanija Bingo u petak, 7. oktobra otvorila je benzinsku pumpu koja se nalazi na lokaciji Bosanska poljana.

Kompanija Bingo u petak, 7. oktobra otvorila je benzinsku pumpu koja se nalazi na lokaciji Bosanska poljana, odnosno, nadomak Bingovog Zoološkog vrta. Ono što ovu benzinsku pumpu izdvaja u odnosu na konkurenciju nije atraktivna lokacija, piše Tuzlanski.ba. 

Međutim, sasvim sigurno da će brojne vlasnike automobila privući najpovoljnijim cijenama goriva, kako dizela, tako i benzina. Naime, prema službenoj aplikaciji (Android, IOS) Federalnog ministarstva trgovine (FMT FBiH oil info) koja pruža informacije o trenutnim cijenama goriva u Bosni i Hercegovini, u kategoriji ‘Najniže cijene’, ova benzinska pumpa zauzima prvo mjesto najniže maloprodajne cijene dizela od 3,11 KM, dok cijena benzina (Super 95) iznosi 2,56 KM.

Ova informacija mogla bi biti korisna za sve one koji često prolaze ovom dionicom ili vikendom posjećuju Zoološki vrt, te mogu iskoristiti priliku da natoče gorivo po najnižim cijenama u Tuzli, a vjerovatno i u cijeloj BiH. Podsjetimo, u narednom periodu najavljen je blagi rast maloprodajnih cijena naftnih derivata u FBiH, međutim, prema svemu sudeći benzisnka pumpa “Bingo” će nastojati da se zadrži na samom vrhu liste benzinskih pumpi sa najnižim cijenama gorivo. Za sada nije poznato hoće li kompanija Bingo širiti svoju mrežu benzinskih pumpi na drugim lokacijama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti