Atlantbh dodjeljuje stipendije IT studentima iz Bosne i Hercegovine

13.10.2022. 08:15 / Izvor: Akta.ba
stipendije

Već petu godinu zaredom, uz novu akademsku godinu, otvoren je i konkurs za stipendije IT kompanije Atlantbh.

Već petu godinu zaredom, uz novu akademsku godinu, otvoren je i konkurs za stipendije IT kompanije Atlantbh.

Kao jedan od pionira u IT sektoru, Atlantbh na tržištu Bosne i Hercegovine posluje preko 22 godine te zapošljava preko 160 mladih stručnjaka. Tokom godina, kompanija je veliku pažnju posvetila razvoju različitih aspekata društveno odgovornog poslovanja. Kao najznačajnije ističu one usmjerene ka podršci mladim talentima i daljem razvoju IT sektora.

Program stipendiranja jedan je od prvih kontakata koje mladi na prvoj i drugoj godini studija mogu ostvariti sa kompanijom, te kroz koji za sebe mogu osigurati dodatnu finansijsku pomoć tokom studija. Atlantbh i ove godine dodjeljuje 10 stipendija za redovne studente u dvije kategorije – pet najuspješnijim studentima i pet studentima iz socijalno ugroženih porodica. Ukupna vrijednost stipendije za jednu akademsku godinu je 2.000 KM za prvu, te 3.500 KM za drugu kategoriju.  

"Iz godine u godinu za stipendije se prijavljuje sve više mladih koji, pored izuzetnog akademskog uspjeha, učestvuju i u različitim vannastavnim aktivnostima. Uključuju se u rad IT sektora, volontiranje u različitim lokalnim ali i međunarodnim organizacijama, te učestvuju na brojnim takmičenjima. Izuzetno cijenimo i smatramo kao dodatnu prednost svaki trud koji studenti ulažu u izgradnju sebe kroz dodatne aktivnosti i angažman u zajednici“, ističe CEO kompanije Atlantbh, Milad Čerkić.

Pored značajne finansijske podrške, program stipendiranja može biti i prvi korak za profesionalno usmjerenje mladih IT stručnjaka. 

"Naše stipendiste smatramo dijelom Atlantbh zajednice. Prve godine studija su period u kojem studenti još uvijek prikupljaju osnovne informacije o različitim ulogama za koje se mogu specijalizovati u IT sektoru. Uz to, rade na razvoju različitih vještina koje su potrebne za uspješne karijere. Kroz različite aktivnosti koje sa stipendistima organizujemo tokom godine, trudimo se biti dodatna podrška u njihovom usmjeravanju te im pružiti pomoć u ličnom i profesionalnom razvoju", rekao nam je Čerkić. 

Konkurs za stipendije otvoren je do 28. oktobra 2022. godine, a više informacija o kriterijima i načinu prijave možete saznati na web stranici Atlantbh stipendija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti