Osnovan Hrvatski poslovni klub u Bosni i Hercegovini

13.10.2022. 14:40 / Izvor: Akta.ba
Branimir Barišić

Na inicijativu Hrvatske gospodarske komore te uz podršku Veleposlanstva R. Hrvatske u BiH je osnovan Hrvatski poslovni klub kao dobrovoljna, nestranačka i neprofitna organizacija.

Na inicijativu Hrvatske gospodarske komore te uz podršku Veleposlanstva Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini 17.05.2022. osnovan je Hrvatski poslovni klub kao dobrovoljna, nestranačka i neprofitna organizacija.

Primarni cilj poslovnog kluba je unapređenje gospodarskih odnosa i suradnje između kompanija iz Republike Hrvatske koje posluju na prostoru BiH, podrška tvrtkama koje imaju interes za pokretanjem poslovanja na području BiH, kao i potpora svim domaćim bosanskohercegovačkim tvrtkama koje bi htjele svoje poslovanje proširiti na teritoriju Republike Hrvatske.

Na inicijativu Hrvatske gospodarske komore te uz podršku Veleposlanstva Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini 17.05.2022. osnovan je Hrvatski poslovni klub kao dobrovoljna, nestranačka i neprofitna organizacija. Poslovni klub je sustavna podrška za razmjenu znanja i iskustava između predstavnika hrvatskih i bosanskohercegovačkih kompanija zainteresiranih za poslovanje na oba tržišta. 

Osnivači Hrvatskog poslovnog kluba u Bosni i Hercegovini su: Hrvatska gospodarska komora, Podravka d.o.o., Croatia osiguranje d.d., Auto flota d.o.o. i Školska naklada d.o.o.

Predsjednik Hrvatskog poslovnog kluba, Branimir Barišić naglašava da s ostvarenim obimom trgovinske razmjene u 2021. godini od 5,4 milijarde KM Republika Hrvatska je najznačajniji vanjskotrgovinski partner Bosni i Hercegovini, te će i Hrvatski poslovni klub nastojati dati svoj doprinos daljnjem jačanju sveukupnih gospodarskih i poslovnih odnosa Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

branimir

Branimir Barišić

Uloga Hrvatskog poslovnog kluba u BiH je unaprijediti i podržati interese svojih članova kroz stvaranje sinergije među članicama, doprinijeti jačanju slobodne i konkurentne trgovine i poštene poslovne prakse.

"Svoje djelovanje želimo graditi na kvalitetnoj komunikaciji, razmjeni iskustava, uzajamnosti i partnerstvu. U pristupu radu želimo pokazati da smo stručni, kompetentni i profesionalni te nas raduje da je već značajan broj tvrtki prepoznao vrijednost koju Klub donosi poslovnom okruženju u Bosni i Hercegovini", kazao je Nikica Pažin voditelj Ureda Hrvatske gospodarske komore pri Veleposlanstvu Republike Hrvatske u BiH i potpredsjednik Hrvatskog poslovnog kluba.

nikica pažin

Nikica Pažin

 

Jedna od ključnih prednosti članstva u Hrvatskom poslovnom klubu je mogućnost međusobnog upoznavanja tvrtki istih djelatnosti s obje strane granice, kao i unutar Bosne i Hercegovine, što otvara mogućnost daljnje suradnje i razmjene iskustava vezanih za plasiranje roba i usluga na tržištu EU, zatim dijeljenje stručnih znanja i iskustava o regionalnom poslovnom ponašanju kao i dijeljenje stručnog znanja o poslovnim trendovima te o novim izazovima, novim poslovnim modelima i paradigmama. 

Članovi udruženja mogu postati pravne osobe, njihovi predstavnici u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj, te fizičke osobe koje prihvaćaju program i ciljeve kluba te dalje rade podršku istom. Svi koji žele biti dio kluba prijavnicu za članstvo mogu napraviti popunjavanjem pristupnice na službenoj web stranici.

Planirane su aktivnosti na cijelom području Bosne i Hercegovine sa ciljem promocije misije i vizije kluba te podrške našim članovima, a sve novosti i aktivnosti kluba možete pratiti na službenoj stranici i društvenim mrežama Linkedinfacebook i instagram.


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti