Lanacov Spaceify inovativno zeleno cloud rješenje

14.10.2022. 11:37 / Izvor: Akta.ba
Mirko

Na konfereneciji Tech Hosted by LANACO pod sloganom “Lead to inspire” predstavljen je novi Lanacov product Spaceify.

Na konfereneciji Tech Hosted by LANACO pod sloganom “Lead to inspire” predstavljen je novi Lanacov product Spaceify.

Spaceify je inovativno cloud rješenje koje posluje po najvećim standardima privatnosti i sigurnosti. Predstavlja lak i efikasan način za skladištenje podataka. Sastoji se od storage i boxova, a podaci se čuvaju u Lanaco data centru.

"Podaci su sačuvani i skladišteni u skladu sa svim evropskim i svjetskim standardima", kazao je Mirko Gajić, član business inteligence grupe Lanaco.

Ono što je specifično za Spacify jeste sinhronizacija podatka sa neograničenog broja uređaja. Glavna funkcija mu je pravljenje holograma koji smanuju potrošnju , a ono što je važno istaći je i snimanje svih draft verzija tokom rada.

spacify

Mogućnost gubitka podataka je svedena na minimum.

"Gubitak podataka se može desiti samo ukoliko u istom trenutku šest diskova sa jednog diska storage i drugog diska prestanu sa radom. Kolege iz tehnike su statistički izračunale da je veća vjerovatnoća da asteroid pogodi ovu Lanaco lokaciju nego da se to desi", pojasio je Mirko.

Kome je Spaceify namjenjen?

Spacify je namjenjen za profesionalce, male i velike kompanije, korporacije i sve one koji žele da sačuvaju veliki broj podataka na sigurnom.

"Spacify ima široku primjenu od običnih građana, freelancera, malih i velikih kompanija do velikih korporacija i telecom operatera", istakao je Mirko.

Najveća prednost ove vrste cloud rješenja je što se taksativni troškovi prebacuju u operativne. Osim toga Spaceify je i “zeleno rješenje”, jer svojom infrastrukturom troši mnogo manje energije nego ostala rješenja ove vrste.

E.O.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti