Otvoren osmi Sajam pčelarstva i meda "Put zlata 2022"

14.10.2022. 14:27 / Izvor: Fena
Sajam pčelarstva

Generalni pokrovitelji Sajma ove godine su Vlada Unsko-sanskog kantona i Kantonalno ministarstvo privrede.

Generalni pokrovitelji Sajma ove godine su Vlada Unsko-sanskog kantona i Kantonalno ministarstvo privrede

Dvodnevni Sajam pčelarstva i meda “Put zlata 2022” u organizaciji Saveza pčelara Unsko-sanskog kantona (USK), danas je otvoren na Gradskom trgu u Bihaću.

"Na osmom Sajmu pčelarstva i meda prisutno je 19 izlagača iz cijelog Kantona, sa izuzetno širokom paletom proizvoda. Nadam se da će građani iskoristiti ova dva sajamska dana kako bi pripremili sve svoje zalihe za zimsku sezonu. Inače, Savez pčelara USK trenutno okuplja oko 700 članova, koji su itekako zadovoljni ovom godinom. Neki od njih upravo ovakve prilike koriste za prezentaciju i prodaju vlastitih proizvoda", riječi su predsjednika Saveza pčelara Unsko-sanskog kantona Hajrudina Šabića.

Generalni pokrovitelji Sajma ove godine su Vlada Unsko-sanskog kantona i Kantonalno ministarstvo privrede.

"Kantonalna vlada u proteklih nekoliko godina kontinuirano podržava Savez pčelara USK u svim aktivnostima, uključujući i organizaciju Sajma „Put zlata“, odnosno brendiranja proizvoda radi zaštite domaće proizvodnje i povećanja konkurentnosti. Naša izdvajanja za poljoprivredne poticaje nadmašuju sedam miliona maraka, a nadamo se da ćemo i poboljšati taj partnerski odnos, te omogućiti dodatno jačanje svih poljoprivrednih oblasti i proizvođača", kazao je premijer USK Mustafa Ružnić.

Rad pčelara, ali i organizaciju Sajma podržalo je i Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva koje je samo u ovoj godini poticajno pomoglo više od 40.000 košnica na području ovog kantona.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti