Modna divizija kompanije Prevent Moda "Made in BiH" za svjetske brendove

19.10.2022. 14:18 / Izvor: Akta.ba
Made in BiH
OTVORI GALERIJU

Kada ljubitelji svjetski poznatih modnih brendova poput Hugo Boss, Golden Goose-a, Yves Saint Laurenta, Carl Grossa, nose svoje nove komade u europskim ili svjetskim metropolama, zapravo nose etiketu "Made in BiH".

Kada ljubitelji svjetski poznatih modnih brendova poput Hugo Boss, Golden Goose-a, Yves Saint Laurenta, Carl Grossa, nose svoje nove komade u europskim ili svjetskim metropolama, zapravo nose etiketu "Made in BiH“.

Prevent Step

Vodeća bosanskohercegovačka kompanija Prevent dokazuje svoj kvalitet i stručnost i u oblasti tekstilne proizvodnje i prerade ispunjavajući najzahtjevnije tehničke standarde i prateći posljednje modne trendove. Kompanija Prevent Step koja je osnovana 2016. godine je već dobila povjerenje vrhunskih svjetskih brendova kada je u pitanju proizvodnja sportske i klasične muške i ženske modne konfekcije, kao i obuće.

Proizvode koje kroje vrijedne ruke zaposlenika iz Bugojna, Travnika, Bužima, Goražda i Zenice plasiraju se na tržišta Italije, Njemačke, Mađarske, Rumunije za brendove kao što su: Alexander McQueen, Hugo Boss, Golden Goose, Yves Saint Laurent, Moon Boot, Haflinger, Nordica, a ništa manje važno – i na domaće tržište.

Ekološki prihvatljivo

Čizme, patike, papuče, cipele, mokasine, sandale, zimske čizme, pa čak i dijelovi obuće poput gornjišta patika prave se u bosanskohercegovačkim pogonima u skladu s društvenim i ekološkim zahtjevima.

Od Bužima do Goražda svaki od proizvodnih pogona je dokazao svoju stručnost u radu sa prirodnim i visoko zahtjevnim materijalima, kreiranju inovativnih modela te poštivanjem zahtjeva svih klijenata.

Kvalitet proizvoda se provjerava na nekoliko određenih tačaka u proizvodnom procesu, koji osiguravaju 100% kvalitet, a to su odjeli: skladišta, krojnice, pripreme, šivaone i montaže, koji su opremljeni mašinama za automatsko krojenje (kater), ručno/mehaničko krojenje pomoću ručnih i mosnih štanci. I naravno, ništa ne bi bilo moguće bez onih koji se kriju iza brenda – stotine zaposlenih radnika u pogonima koji su zaslužni da kompanija pored certifikata ISO 9001 za kvalitetu, posjeduje i certifikat za zaštitne halje po standardu DIN EN 14126.

Njemački brend – bosanska kvaliteta

U pogonima širom BiH razlikuje se namjena tekstilne industrije, pa se tako u bužimskim proizvodi vojna oprema (ruksaci, panciri...) za kupca iz Italije - Sinergy Group, kao i u zeničkim - vojna oprema za kupce iz Italije, policijske jakne za policiju i ruksaci za Ministarstvo odbrane.

U travničkim pogonima su nakon dugogodišnjeg šivanja autopresvlaka 2013. godine preorijentisali pogone na proizvodnju klasične muške konfekcije izmjenom kompletnog mašinskog parka, instalacija i proširenja proizvodne hale.

Dok bužimski i zenički proizvodi odlaze za Italiju, svi proizvodi iz travničkih pogona se izvoze u Njemačku, konkretno za poznate brendove poput Digela i poslovnog Carla Grossa kojeg nazivaju modom kulturnog stila i klase.

U Travniku postoje i dvije proizvodne linije sakoa, te po linija hlača i prsluka za navedene kupce.

Posebno je interesantno da je starosna struktura zaposlenih u Travniku oko 24 godine, odakle je potekao temelj za domaći modni brend by Prevent – Dresscode namijenjen uspješnim poslovnim ljudima.

Dresscode – domaći modni brend

Prema istraživanju SNL magazine, Dresscode je izabran za modni brend 2017. godine čime je još jednom potvrđena kvaliteta domaće proizvodnje koja prati svjetske modne trendove.

Riječ je o odjeći i obući za poslovne žene i muškarce, kako za svaki dan, tako i za svečane prilike, koja je vrlo brzo stekla povjerenje kupaca, te koja se kroz godine pokazala kao odraz kvalitete i stručnosti, ali i brend koji kontinuirano prati svjetske modne trendove, stoga ne čudi da održavaju kvalitet proizvoda i zadržavaju povjerenje kupaca. A kako bi osigurali kontinuirano zadovoljstvo klijenta, iz kompanije stalno ulažu u razvoj i inovacije.

Proizvodi ovog brenda mogu se pronaći u poslovnicama u Sarajevu, Travniku i Bugojnu, te uskoro i na drugim lokacija u BiH, kao i na web-shopu. Posebno je zanimljivo da u prodavnici u BBI Centru nude izradu odijela i košulja po mjeri, kao i da tu klijenti mogu sami kreirati vlastito odijelo uz stručnu pomoć njihovih iskusnih dizajnera i konstruktora.

Buncare – zaštitna odijela

Uz brend Dresscode, Prevent Safety u Goraždu razvija i brend zaštitnih odijela - hlača, prsluka, majica, zaštitnih maski itd., s ciljem da poput drugih brendova postanu lider na domaćem i inostranom tržištu.

Povezale su iz zajedničke vrijednosti koje gaje oba brenda  - vrhunski materijali i bezvremenski dizajn. Svoj zajednički rad predstavili su kampanjom sklapanja zimskog odjevnog koda i zaštitnim maskama kao dodatnim asesoarom.

U vrijeme kada je pandemija diktirala dodatne asesoare, ali i raznorazna zagađenja, s ciljem da ponude visok nivo zaštite od hladnoće i smoga, virusa i bakterija, Buncare je predstavio zaštitne maske certificirane od Francuskog Institut du Textile et de l’Habillement, ugodne za nošenje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti