Predstavljena web platforma projekta ENHANCE u Goraždu

21.10.2022. 15:18 / Izvor: Akta.ba
Enhance

Web platforme projekta ENHANCE i alata za procjenu tržišta i inovativnosti malih i srednjih preduzeća predstavljeni u Goraždu.

Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Zlatiborskog upravnog okruga i Udruženjem Energis, organizovala je u Goraždu, 18. oktobra 2022. godine, predstavljanje web platforme projekta ENHANCE i alata za procjenu tržišta i inovativnosti malih i srednjih preduzeća, na kojem je prisustvovalo više od 50 privrednika, menadžera malih i srednjih preduzeća (MSP) iz oblasti drvnog, prehrambenog i metalo-prerađivačkog sektora.

Atraktivna i funkcionalna web stranica, uključuje pretraživač baze MSP, novosti iz sektora drvne, prehrambene i metalne industrije, pružanje besplatnih savjetodavnih usluga, e-učenje, pregled dokumenata (studije, istraživanja, materijal za izgradnju kapaciteta itd.). Stranica je dostupna putem linka.

"Ovo je samo početak. Pred nama je rad na razvoju stranice. Namjera nam je da stranica ima sve potrebne informacije i obavijesti vezane za nove projektne pozive, dostupne besplatne vodiče, priručnike i brošure razvijene u okviru projekta ENHANCE koji će ostati trajno dostupni za potrebe MSP iz metalnog, prehrambenog i drvnog sektora“, navodi direktor projekta Almin Mališević.

naslovnica

U cilju jačanja konkurentskog i inovacijskog potencijala MSP, razvijeni su: 1) Alat za procjenu tržišta - mrežno rješenje besplatnog softvera koje će pomoći MSP-ima da procijene svoju poziciju na tržištu, utvrde svoje snage i slabosti, link  i 2) Alat za procjenu inovacija - internetsko besplatno softversko rješenje koje će pomoći malim i srednjim preduzećima da procijene svoj potencijal za inovacije i nivo inovativnosti svojih proizvoda ili usluga, link.

Projekat se implementira u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014-2020. koji kofinansira Evropska unija. Ugovorno tijelo ovog projekta je Ministarstvo finansija Republike Srbije, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti