UPFBiH traži sastanak s Vladom FBiH zbog cijena električne energije

24.10.2022. 11:43 / Izvor: Akta.ba
UPFBIH

Iz UPFBiH je zatraženo da što prije bude održan sastanak o temi utvrđivanja - ograničenja cijena električne energije za privredna društva u 2023.

Nakon što je Udruženje poslodavaca FBiH zatražilo od Vlade FBiH da u skladu sa Zakonom o električnoj energiji u FBiH što prije donese odluku kojom se rast cijena električne energije za privredna društva ograničava na 20 posto za 2023., a odluka još nije donesena, UPFBiH je uputilo zvanični zahtjev Vladi FBiH za održavanje sastanka o ovoj temi.

Iz UPFBiH je zatraženo da što prije bude održan sastanak o temi utvrđivanja - ograničenja cijena električne energije za privredna društva u 2023.

"Kako je pitanje cijene električne energije od izuzetnog značaja za poslovanje privrednih subjekata u FBiH, neophodno je i hitno da do kraja tekuće godine, u skladu sa Zakonom o električnoj energiji u FBiH, ograničite, odnosno, utvrdite cijenu električne energije za privredne subjekte za 2023.", navodi se u zahtjevu UPFBiH upućenom Federalnoj vladi.

Udruženje predlaže da sastanak bude održan do kraja oktobra radi blagovremene pripreme te odluke i njenog uvrštavanja na dnevni red neke od narednih sjednica Vlade FBiH, kako bi odluka bila na snazi već od 1. januara 2023., saopćeno je iz UPFBiH.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti