Nove firme dobile dozvole za rad u proizvodnji električne energije

11.11.2022. 12:48 / Izvor: Akta.ba
FERK

Na svojoj redovitoj sjednici održanoj u četvrtak Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine usvojila je dva rješenja po prijedlogu dozvola za rad za proizvodnju električne energije.

Na svojoj redovitoj sjednici održanoj u četvrtak Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine usvojila je dva rješenja po prijedlogu dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva: „FUEL BOSS“ d.o.o. Zenica i „BIČAKČIĆ SOLAR“ d.o.o. iz Sarajeva.

Također usvojena su i tri rješenja po prijedlogu dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije  podnositelja zahtjeva SD „ASEA“ vlasnika Safeta Sinanovića iz Zavidovića za solarnu fotonaponsku elektranu „ASE 2-23“, „BIO BRAND“ d.o.o. Jablanica za solarnu fotonaponsku elektranu „BIO BRAND“ i „CONRA“ d.o.o. iz Tešnja  za solarnu fotonaponsku elektranu „Adil 2”.

Kad su u pitanju nacrti, usvojena su tri nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva: VIBAR d.o.o. Široki Brijeg, „INTERCAMP“ d.o.o. Sarajevo i „EKO-SERVIS“ d.o.o. Tešanj, i dva nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije  podnositelja zahtjeva: Proizvodnja električne energije „AS“ vlasnika Omerović Envera iz Maglaja za solarnu  fotonaponsku elektranu „AS” i E-2 vlasnika Velispahić Šahbaz iz Kaknja za solarnu fotonaponsku elektranu „E-2”.

Na kraju, FERK je donio zaključak po Zahtjevu za povrat jednokratne naknade za obradu zahtjeva podnositelja zahtjeva GMC d.o.o. Usora i dva rješenja po žalbama kupaca.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti