Busuladžić: Škole u USK-u moraju same osigurati pelet za prvo polugodište

12.11.2022. 08:50 / Izvor: Federalna.ba
Busuladžić

Do raspisivanja novog tendera, po odluci resornog ministarstva, škole su dužne osigurati pelet.

Komsija Ministarstva obrazovanja USK-a poništila je raspisani međunarodni tender za nabavku peleta za škole zbog znatno većih cijena. Do raspisivanja novog tendera, po odluci resornog ministarstva, škole su dužne osigurati pelet. Sezona grijanja je počela, a menadžmenti škola se nadaju da neće morati uvoditi online nastavu.

Direktor Umjetničke škole Nusret Keskin - Braco u Bihaću Adnan Busuladžić kaže da ih je odluka Ministarstva iznenadila: "Ta odluka je došla krajem 10. i početkom 11. mjeseca, a uveliko je krenula grijna sezona tako da je nama to ispao veliki problem. Mi smo pokrenuli tu proceduru i nadamo se da ćemo brzo nabaviti ogrjev za naše učenike i naše profesore i da će se nastava normalno odvijati. Na prvi poziv nam se nije niko prijavio od dobavljača, na drugi jeste. Cijene divljaju - danas jedna, sutra druga. Apsolutno se ne zna šta će biti i kako će biti za 15 ili mjesec dana. Ali, evo, mi smo pokrenuli proceduru, javio nam se dobavljač i mislim da bismo trebali uskoro riješiti prvi dio te nabavke i nadam se da ne bi trebali imati problema do kraja polugodišta".

Navodi da se u zgradi u kojoj je smještena škola nalaze Muzej i Zavod za kulturno naslijeđe.

"To su tri kantonalne ustanove. Prije 15 godina napravljen projekt da dijelimo zajedno peć sa ustanovom Kulturnog centra koja je općinski nivo i koja je udaljena 150 metara. Samim tim mi već u početku gubimo na efikanosti, na energetskoj učinkovitosti. Mi najviše ispaštamo jer smo na zadnjem spratu", ističe Busuladžić.

Busuladžić se na kraju nada će uspjeti i da će nastavni proces ići normalno, da neće biti problema, kao i da će Ministarstvo svoj dio posla odraditi.a

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti