Dok čeka koncesiju, Ristić najavljuje ulaganje od 300.000 KM u loviše Klekovača

14.11.2022. 14:23 / Izvor: SRNA
slaven ristić

Kompanija "Tehnički remont Bratunac" u postupku je dobijanja koncesije u privrednom lovištu "Klekovača" na teritoriji Istočnog Drvara.

Kompanija "Tehnički remont Bratunac" /TRB/ u postupku je dobijanja koncesije u privrednom lovištu "Klekovača" na teritoriji Istočnog Drvara gdje samo u prve dvije godine planira ulaganje od minimalno 300.000 KM u stvaranje uslova za lovni turizam, koji će omogućiti i razvoj ovog kraja, rekao je Srni generalni direktor i vlasnik kompanije Slavenko Ristić.

"Poslije toga ulaganje je sukcesivno narednih osam godina, uz dodatnu obavezu stvaranja uzgajališta, očuvanja divljači i povratak evropskog jelena na ovo područje", kaže Ristić. 

On navodi da su to minimalističke procjene i da svakako očekuje mnogo veće ulaganje, jer je lovište trenutno devastirano, a samo troškovi za održavanje lovišta u narednih 10 godina su veći od 6,7 miliona KM. 

Prema Ristićevim riječima, planirano je zapošljavanje najmanje devet radnika koji bi na ovaj način imali stabilna primanja od lovnog turizma. 

"Ja sam zaljubljenik u prirodu i ekologiju, lov i ribolov. Ova ideja je u suštini ulaganje značajnih sredstava u turizam, prvenstveno lovni turizam, a korist od investiranja nekoliko miliona KM koje kompanije TRB planira omogućiće i korist za žitelje tog kraja, koji je prilično nerazvijen", kaže Ristić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti