Petričević: Cilj je da plate u realnom sektoru konstantno rastu

16.11.2022. 09:38 / Izvor: SRNA
Novac

Ministar privrede i preduzetništva RS Vjekoslav Petričević izjavio je danas da je cilj da plate u realnom sektoru konstantno rastu i da je radi toga zaključno sa 7. novembrom isplaćeno 4,7 miliona KM za 344 privredna subjekta.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević izjavio je danas da je cilj da plate u realnom sektoru konstantno rastu i da je radi toga zaključno sa 7. novembrom isplaćeno 4,7 miliona KM za 344 privredna subjekta.

Petričević je istakao da je podrška u prethodnom periodu dala rezultate i da je dobro što su sredstva planirana i za 2023. godinu.

"Sredstva isplaćujemo kontinuirano. Po osnovu podsticaja za povećanje plata u realnom sektoru imamo prijavljenih 777 privrednih subjekata. Očekujem da ćemo im isplatiti sredstva u narednih 15 dana", rekao je Petričević.

On je naglasio da je najveći broj zahtjeva za subvencijama zaprimljen iz prerađivačke industrije.

"Republika Srpska sada ima višu prosječnu platu od Federacije BiH. Po osnovu podsticaja za direktna ulaganja ove godine je obezbijeđeno 13,5 miliona KM, a 238 privrednih subjekata ispunjava uslove za dobijanje novca", rekao je Petričević.

On je podsjetio da je prošle godine 6,5 miliona KM dodijeljeno za 188 privrednih subjekata. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti